El divorci entre el PP i Vox es materialitza als governs autonòmics i genera una crisi interna al partit liderat per Santiago Abascal. Les dissidències dins del partit són obertes i públiques i no passen desapercebudes per als seus votants. En una enquesta realitzada per NC Report per a La Razón, el 60% dels votants de Vox consideren que la formació pot desaparèixer, com Ciutadans

No només els votants de Vox tenen la percepció que el partit d'Abascal pot tenir els dies comptats, també ho pensen el 58% dels enquestats, al marge del partit que voten. Malgrat coincidir en la predicció de la desaparició del partit, els votants de Vox i la resta d'enquestats tenen discrepàncies en altres aspectes d'aquesta crisi. Per exemple, una aclaparadora majoria dels participants en el sondeig considera que aquest divorci li passarà factura a Vox, el 83%. Tanmateix, aquesta xifra es desploma al 53% entre els votants de l'extrema dreta. 

Preguntats sobre si Santiago Abascal s'ha equivocat amb aquest trencament, la majoria dels enquestats consideren que sí, el 72%, però la meitat dels votants de Vox opinen que no ha comès cap error. No obstant això, tots els votants, fins i tot els de Vox consideren que la migració ha estat una excusa d'Abascal per trencar amb el PP. Concretament, ho considera el 74% dels enquestats, el 63% dels votants de l'extrema dreta. 

enquesta futur de vox

Font: La Razón

Abascal hi insisteix

El líder de Vox ha exigit al PP un pla de deportacions per als immigrants il·legals, inclosos els menors d'edat, si vol el seu suport després que aquesta setmana hagi decidit sortir dels governs autonòmics. “Exigirem un pla de deportacions perquè els nens tornin amb els seus pares, perquè els il·legals tornin als seus països; i exigirem que la immigració a Espanya comenci a ser regulada i ordenada”, ha sostingut l'Abascal. 

A propòsit de la seva relació amb el líder del PP, Abascal l'ha qualificat de “gèlida” i l'ha acusat d'haver anat “d'amagatotis” i d'haver boicotejat els resultats que van emergir de les eleccions autonòmiques i municipals celebrades la primavera del passat any. “Feijóo pretenia arribar a un acord d'amagatotis, que li donéssim els governs, que anéssim a les eleccions [generals del 23 de juliol] en secret i després ja arribàvem a un pacte [...] Jo tot el que faig, ho faig a la vista del públic; jo no negocio per sota”, ha asseverat Abascal sobre els pactes assolits l'any passat per governar. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!