Allà on es miri hi ha 'royals' i és que la premsa espanyola no perdona i no es pot estar de publicar les primeres imatges de la princesa Elionor entrant aquest dijous a l'escola naval de Marín (Pontevedra) on aquest curs escolar seguirà amb la seva formació militar de tres anys. Amb els galons de guardiamarina de primer, amb l'uniforme de l'armada d'especial rellevància de modalitat B, va ser rebuda pel comandant director, Pedro Cardona, i pels caps de servei, amb qui va tenir una salutació de presentació, un per un. El Mundo titula: "Elionor estrena l'uniforme de guardiamarina a Marín" i explica que primer estarà quatre mesos a terra, a l'escola naval, i després s'enrolarà al vaixell-escola Juan Sebastián Elcano. Per cert, podria ser que us sonés el nom d'aquest vaixell i és que el 2014 es van trobar 127 quilos de cocaïna en un dels seus compartiments en un registre realitzat al port de Cadis. L'any 2020 la jutgessa togada militar territorial número 12 va proposar al Tribunal Militar Territorial Primer l'arxivament de la causa de tràfic de drogues a bord del vaixell-escola. L'ABC es refereix a Elionor com "la Princesa guardiamarina Bornón Ortiz" i comparteix una imatge de la filla de Felip VI i Letícia somrient amb un uniforme impol·lut. Ara bé, el reportatge més complet sobre la princesa espanyola és el de La Razón que explica amb pèls i senyals què portava Elionor a la maleta pel seu curs escolar, atenció perquè s'ha de complir rigorosament: "l'uniforme i la roba és de teixit ignífug. Han de portar xancletes negres per a la dutxa, un kit de costura, ha de portar roba interior blanca: 6 sostenidors i 14 calces". I ja està.

Si seguim amb La Razón, veurem un titular sobre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ja ha acabat la gira per Àfrica: "Sánchez es rectifica a ell mateix sobre la immigració". El president espanyol va afirmar des del Senegal que és “imprescindible” retornar als seus països els immigrants que han arribat a Espanya de forma irregular com a manera de combatre les màfies de tràfic de persones. Va fer aquestes declaracions després de rebre múltiples crítiques entre l’oposició espanyola. Sánchez manté el discurs de la migració circular -la que viatja de forma regular per treballar al país de destí i després retorna al d’origen-, però ha afegit el matís sobre els immigrants que arriben de manera irregular. Sánchez va acabar aquest dijous a la nit la gira a Senegal; una gira on ha impulsat projectes d'inversió a Mauritània, Gàmbia i Senegal en el marc del futur 'Pla Àfrica' del Ministeri d'Exteriors per atiar les relacions de l'Estat amb els països del Sahel.

Ah! i per si no hi havia prou 'royals' amb la princesa Elionor a totes les portades, El País publica una fotografia de Felip VI saludant el flamant president del Govern, Salvador Illa. Illa va defensar aquest dijous "sumar esforços" en benefici del país i que Catalunya torni a "liderar" Espanya i Europa "econòmicament, socialment, culturalment i esportivament" i va assegurar que la Copa Amèrica "és un exemple d'això". Illa ho va dir des del Museu Marítim de Barcelona, que va acollir l'acte institucional de benvinguda de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela. Al seu torn, el rei Felip VI va reivindicar l'esdeveniment esportiu com un "aparador fabulós" per a Barcelona però també per a Catalunya i l'Estat. Amb la rebuda al monarca, Illa va iniciar una nova etapa entre Catalunya i la monarquia espanyola, que va trencar amb anys de plantades del Govern als diferents representants de la corona. Fem també un cop d'ull a la resta de portades d'aquest divendres:

El Mundo
El Mundo
El País
El País
ABC
ABC
La Razón
La Razón
El Periódico
El Periódico
La Vanguardia
La Vanguardia
Ara
Ara
El Punt Avui
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!