Més de trenta entitats espanyolistes agrupades en la Plataforma per l'Espanya Constitucional han convocat una manifestació per aquest pròxim divendres a Madrid per demanar la dimissió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. La cita té com a lema "Per la unitat, la dignitat, la llei i la llibertat; eleccions generals ja!", i ha sigut secundada aquest dilluns per la direcció de Vox, que ha anunciat que hi participarà després d'haver esclatat l'escàndol d'Ábalos, ara situat per la Guàrdia Civil en l'epicentre de la trama Koldo. Segons han indicat els seus organitzadors, la protesta tindrà lloc al migdia a la plaça Castella de Madrid, emplaçament on estan els jutjats on va ser citada a declarar aquest estiu l’esposa del líder socialista, Begoña Gómez, per un cas de suposat tràfic d'influències i corrupció.

 

De fet, en la il·lustració que circula per les xarxes per promoure la participació en la concentració apareix una multitud que subjecta pancartes en favor del jutge que persegueix judicialment Begoña Gómez. Les pancartes que sosté la gent en aquest dibuix diuen: “Peinado, campeón”, “A nuestros jueces se les respeta”, Cupo catalán es injusticia nacional”, “Todos iguales ante la justicia”, “Queremos un gobierno que no mienta”, “No persecución a periodistas”, “Queremos políticos ejemplares”, “SOS Mundo Rural”, “No persecución a jueces”, “Somos ciudadanos libres e iguales”, “Periodismo libre”, “No a los medios sincronizados”, “Fiscalidad confiscatoria”, “Conde-Pumpido dimisión”, “Constitución es ley” i “Fuera corrupción”. Els manifestants que apareixen il·lustrats en aquest cartell sostenen banderes rojigualdes i també veneçolanes. Per això apareixen pancartes amb els següents lemes: “El PSOE, sicario de Maduro”, “Venezuela libre” i “ZP con Maduro vergüenza nacional”.

Aquest dilluns, Vox no només ha anunciat que participarà en aquesta mobilització. Si no que, a més, fonts de l’alta capitania del partit han explicat que estan ara disposats a sumar els seus 33 diputats al Congrés als de PP, Junts per Catalunya i PNB en una hipotètica moció de censura contra Pedro Sánchez. El partit d’extrema dreta veuria bé investir Alberto Núñez Feijóo com a nou president del govern espanyol si, a canvi, el líder dels populars es comprometés a convocar noves eleccions generals després d’evacuar de la Moncloa l’executiu de PSOE i Sumar.

Aquest dilluns, Ignacio Garriga, secretari general del partit liderat per Santiago Abascal, assegurava en roda de premsa que ells no participarien mai “de cap manera, en un pacte en què també hi hagi el separatisme”. Però l’agència EFE informa que allò que diu la direcció de Vox davant les càmeres no és el mateix que admeten un cop s’apaguen els micròfons. En canvi, apunten que no els importa què podrien votar altres formacions si el PP es compromet a convocar eleccions l’endemà d’expulsar el PSOE del govern espanyol.

De moment, però, els primers que descarten aquest escenari és el PP. Conscients de la dificultat, almenys per ara, de sumar PNB i/o Junts per Catalunya a la seva trinxera, Alberto Núñez Feijóo descartava aquest dissabte en conversa informal amb periodistes presentar una moció de censura contra Pedro Sánchez. De moment, l’ofensiva dels populars s’ha limitat a denunciar el PSOE davant l’Audiència Nacional per “finançament il·legal, suborn i tràfic d’influències”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!