La plataforma Desokupa ha informat aquest divendres que mantindrà la lona contra Pedro Sánchez que hi ha penjada al carrer Atocha de Madrid fins al 24 de juliol, un dia després de les eleccions generals. El propietari de l'empresa Desokupa, Dani Esteve, ha informat a través d'un vídeo a les xarxes socials que la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Madrid ha desestimat les denúncies interposades per ERC i pel PSOE contra la lona, que mostra la cara de Pedro Sánchez acompanyada del lema "Tu al Marroc, Desokupa a la Moncloa", però també les de Gabriel Rufián (ERC) o Irene Montero (Podemos). 

🟡 Candidats a les eleccions generals 2023: tota la llista
 

Esteve havia informat prèviament aquesta tarda que es retiraria la lona a les 18 hores després de donar-se per "guanyadors" i haver estat "trinxats" pels mitjans de comunicació. El líder de Desokupa ha explicat en aquest vídeo que es tractava d'una campanya publicitària amb la qual havien obtingut moltes "contractacions". Tanmateix, posteriorment ha reconegut que aquesta decisió era falsa en un segon vídeo, on ha llegit la resolució del jutge de la JEZ amb una gran eufòria. "La lona es queda, pels meus collons i els del jutge", ha exclamat Esteve, que també ha fet mofa dels periodistes i fotògrafs congregats al carrer Atocha esperant que la pancarta es despengés. 

Boicot a la pancarta de Desokupa

La pancarta ja havia estat notícia aquest matí, quan un grup d'activistes per l'habitatge l'ha boicotejat col·locant un cartell en el qual demanaven "habitatge gratuït i de qualitat". "Ni lloguers, ni hipoteques, ni deutes. Habitatge gratuït, universal, de qualitat i sota control obrer", es llegia a la nova lona desplegada per Moviment d'Habitatge de Madrid.

En un comunicat, els activistes han explicat que els sindicats d'habitatge fa un temps que "denuncien les pràctiques mafioses i intimidatòries que duen a terme aquest tipus d'empreses amb fins partidistes, promovent una alarma social sobre l'ocupació que només ha servit per expandir les possibilitats de fer negoci amb l'habitatge a empreses d'alarmes, immobiliàries i grans propietaris".