Noves crítiques contra el pacte del PSOE amb Junts per Catalunya. Estaments de l'Estat ja han atacat la llei d'amnistia que han pactat els dos partits en el marc de la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez. Des de la judicatura fins a part de l'Església catòlica, així com l'espanyolisme més radical, han convocat manifestacions diàries davant la seu dels socialistes espanyols a Ferraz. Ara hi ha hagut dos despatxos d'advocats que han atacat el pacte de Sánchez amb Puigdemont. No es tracten de dos despatxos menors. El primer es tracta de Pérez-Llorca, que té delegacions a Nova York, Singapur, Londres, Brussel·les i el 2024 n'obrirà una a Lisboa. De fet, es tracta del primer despatx d'advocats que es mostra públicament en contra de l'amnistia.
Exigeixen independència judicial
En un comunicat publicat a través de la xarxa social LinkedIn, el bufet que va néixer en mans de José Pedro Pérez-Llorca, un dels pares de la Constitució, subratlla la necessitat de respectar la independència judicial, considerant-la com un dels pilars de l'estat de dret. De fet, subratllen que els "jutges i magistrats espanyols exerceixen la seva funció a través de la llei, amb independència i professionalitat". A més, aquest despatx d'advocats també dona suport al manifest que va publicar la junta de govern de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Madrid (ICAM), que ja va expressar el seu rebuig a l'acord entre el PSOE i Junts per Catalunya un cop es va fer públic el passat dijous.
El segon despatx d'advocats que ha seguit aquesta línia és el bufet Garrigues, que ha comunicat la seva "disconformitat amb tota ingerència, des de qualsevol política o ideològica, en l'activitat dels jutges i magistrats que en el seu exercici de les funcions, estan únicament a l'imperi de la llei". En l'àmbit institucional, diversos col·legis oficials d'advocats, incloent-hi el de Granada i els tres existents a la Regió de Múrcia, han emès comunicats similars en contra del pacte PSOE-Junts. Igual que ha fet el Col·legi de les illes Balears, que ha qualificat les mesures com un "risc inassumible de fallida de la separació de poders" i ha assenyalat que la referència al 'lawfare' "sembra dubtes inacceptables sobre la independència dels jutjats i tribunals, contribuint al desprestigi de la justícia".
Manifestació de policies i guàrdies civils
Tot plegat se suma a la protesta d'un centenar de policies nacionals i guàrdies civils aquest passat divendres a la Ciutat de la Justícia de Barcelona contra la llei d’amnistia pactada entre el PSOE i els partits independentistes catalans en el marc de la investidura de Pedro Sánchez. Convocats pel Sindicat Unificat de la Policia (SUP) i l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC), els concentrats han criticat el processament dels agents que van actuar l’1-O del 2017 i l’octubre del 2019 amb els aldarulls postsentència del procés a Urquinaona, i que es pugui amnistiar, entre d'altres, els manifestants detinguts, que consideren "terroristes urbans". A la concentració hi han assistit dirigents del PP, Vox i C's, que han aprofitat per acaparar protagonisme i reiterar les seves crítiques a l'acord presentat aquest dijous.