Un grup de joves va desplegar aquest dissabte una estelada des d'un balcó de l'Ajuntament de Reus, en el marc de la Festa Major de Sant Pere 2024, que s'ha celebrat aquesta última setmana a la capital del Baix Camp. Durant la Tronada, un dels actes habituals de la Festa Major a Reus, un grup de persones va fer onejar, per sorpresa, una gran estelada per sobre de la senyera oficial del consistori. El públic de la plaça del Mercadal va acompanyar l'escena entonant Els Segadors, guiats per la música dels elements del Seguici, segons informa el Diari de Tarragona. Fins i tot, es van sentir alguns crits d'independència entre els assistents.

Aquesta, de fet, no va ser l'única estelada present el dia de Sant Pere. En finalitzar la Tronada, el Consell Local de la República de Reus, juntament amb l'Assemblea Nacional Catalana, va desplegar-ne una altra de gegant des d'un dels edificis de la plaça del Mercadal. Una acció que va ser secundada amb crits d'independència del públic. Així mateix, les organitzacions independentistes també van col·locar una gran pancarta davant l'Ajuntament del municipi amb el missatge 'Defensem la llengua, fem la independència'.

La Festa Major de Sant Pere 2024 a Reus

Declarada Festa patrimonial d'interès nacional per la Generalitat, la Festa Major de Sant Pere va començar aquest 2024 el 14 de juny. La proposta d'enguany comptava amb desenes d'activitats i, com és habitual, totes elles marcades per les quatre tronades, un dels actes més esperats. La primera d'elles, que serveix per donar el tret de sortida a la gran festa, es produeix el mateix dia que es fa el pregó i la darrera, celebrada aquest dissabte, es fa coincidint amb el dia de Sant Pere, just després que el Seguici Festiu de Reus hagi arribat a la plaça del Mercadal. Tot esclata un cop la imatge de Sant Pere se situa a davant de l'Ajuntament. Després, la imatge es guarda, el que significa el comiat de la festivitat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!