Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest divendres, entre Figueres i Llançà, un tercer mosso en relació amb la marxa del president a l’exili, Carles Puigdemont, en acabar l’acte de benvinguda que les entitats van organitzar divendres a l’Arc de Triomf de Barcelona, han confirmat fonts de la policia catalana a ElNacional.cat. Segons ha pogut saber aquest diari, aquest tercer agent ha estat detingut perquè també va ser vist al backstage de l’acte en què Puigdemont va reaparèixer una hora abans que arrenqués el ple d’investidura de Salvador Illa i se l'acusa d'encobriment. Fonts de la defensa asseguren que, tot i que l'agent es trobava al lloc dels fets, no té res a veure amb la marxa del president a l'exili.

Dos agents més dels Mossos d’Esquadra van ser detinguts dijous després de l’acte. Els dos agents han quedat en llibertat: un ahir mateix i l’altre avui, després de passar la nit detingut. El primer detingut és el propietari del cotxe de marca Honda blanc que el president a l’exili va fer servir per esfumar-se del passeig de Lluís Companys i se l'acusa d'omissió del deure de perseguir el delicte. Tot i que és el propietari del vehicle, aquest el conduïa una altra persona. La defens del primer agent va demanar passar davant del jutge de forma urgent, mentre el seu advocat, Jordi Cabré, de l’equip de defensa de Gonzalo Boye, presentava un escrit al jutjat de guàrdia demanant que s’instés un procediment d’habeas corpus, en considerar que havia estat detingut “il·legalment”.

D'altra banda, el jutjat d'instrucció 20 de Barcelona, en funcions de guàrdia d'incidències, va desestimar la petició d''habeas corpus' presentada també per al segon dels mossos d'esquadra detingut dijous per haver col·laborat suposadament en la marxa de Carles Puigdemont. La magistrada va confirmar així la seva detenció i el detingut ha continuat sota custòdia policial fins aquest divendres al matí. El segon i el tercer mosso detinguts són acusats d'encobriment.

Crítiques del comissari en cap

Eduard Sallent, el comissari en cap dels Mossos, s'ha referit als agents detinguts en la roda de premsa que ha fet aquest matí per donar explicacions sobre l'operatiu. El comissari ha carregat contra els agents detinguts per ajudar el líder de Junts a tornar a Barcelona i tornar a fugir. Sallent ho ha considerat "reprovable, inacceptable i un afronta al cos": "No mereixen vestir el nostre uniforme". L'operatiu per detenir Carles Puigdemont arrossega una agra polèmica política que ha inclòs retrets del conseller de l'Interior en funcions, Joan Ignasi Elena, al president a l'exili. Elena l'ha acusat de voler dinamitar la investidura de Salvador Illa i de tenir "un comportament impropi".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!