El Deutsche Bank dedica el seu el seu informe de febrer al procés català. El document mensual que elabora el seu centre d'estudis es dedica a analitzar com avançarà el procés independentista a Catalunya i quins són els principals riscos per la Unió Europea. El banc preveu que el Govern català no aturarà el referèndum, encara que aquest vagi en contra la Constitució espanyola, fet que augmentarà la tensió entre els dos executius.
Davant de la convocatòria d'aquest referèndum, Deutsche Bank analitza quines podrien ser les reaccions del Govern espanyol, i creu que podria estar "temptat" a prendre en consideració "fortes mesures". Entre elles, reporten la possibilitat que prohibeixi l'accés als centres de votació -el que ja és conegut com l'Operació Precinte-. En aquest punt, però, hi veuen una dificultat per aturar-lo, si el Govern decidís celebrar de forma conjunta el referèndum i les eleccions autonòmiques. "Aquesta estratègia podria posar el govern espanyol en una difícil posició perquè no els seria fàcil aturar la votació del referèndum i permetre la votació regional", subratlla el document.
Una altra de les "fortes mesures" que podria utilitzar el govern espanyol seria l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, fet que suspendria l'autonomia de Catalunya. En aquest cas, però, l’anàlisi alemany alerta que podria sortir-ne beneficiat el moviment pro-independència.
El referèndum no és una "postura"
Tot i això, el banc no veu un gran risc d'independència de Catalunya, sinó que creu que el major problema és l'escalada de tensions que hi pot haver entre els dos governs. De fet, assegura que, tot i que s'acabés celebrant el referèndum, és poc probable que hi hagi una participació suficient com per implementar unilateralment la independència d'Espanya.
Aquests possibles problemes, però, no impedirien que el Govern impulsés el referèndum. De fet, segons el banc alemany, alerta que no creu que "l'amenaça de referèndum independentista sigui només una postura per aconseguir un millor pacte fiscal". A més, el banc alemany veu el govern català com a "fràgil", degut al seu pacte de govern amb la CUP lligat al procés sobiranista, i creu que la única manera en la que pot "sobreviure" és continuar amb el "pla de fer un referèndum sobre la independència".