Quan Neil Amstrong va trepitjar la lluna fa 50 anys, a 384 mil quilòmetres Diana Krall donava els seus primers passos amb el piano. Després de la mort de l'astronauta, la canadenca li va homenatjar amb "Fly me to the moon", la icònica peça de Frank Sinatra que aquest dissabte també li ha dedicat al Festival de Cap Roig.
Aquest ha estat sens dubte un dels moments més destacats d'una vetllada càlida i humida, cent per cent Mediterrània, als jardins de Calella de Palafrugell que acullen el certamen de Cap Roig, una de les cites musicals de l'estiu, impulsada per la Fundació Bancària "La Caixa" i Caixabank, i organitzada per Clipper's Live.
Ja des del primer tema, "All or nothing at all" -també de Sinatra-, Krall s'ha compenetrat a la perfecció amb els seus companys de ball, Robert Hurst (sota), Joe Lovano (saxo) i Karriem Riggins (bateria). Aquest últim ha estat el favorit dels assistents, jutjant pels aplaudiments que s'ha emportat en cada solo.
I és que l'artista canadenca ha compartit el protagonisme i els aplaudiments amb aquest trio de músics en pràcticament tots els temes, deixant pas endavant cada vegada que el tema el requeria. A ella, se li ha vist còmoda a tota hora; creuant i descreuant les cames rere el piano, atiant-se el cabell de forma sensual, movent el cap al ritme de la percussió, concentrant-se quan li tocava un solo.
A nivell de repertori, la seva debilitat per Frank Sinatra no s'ha quedat en els dos temes ja esmentats, sinó que també s'ha llançat amb una versió íntima d'"I've got you under my skin". Altres dels temes que ha interpretat durant dues hores han estat "L-O-V-E", "Devil may care", "The night we call it a day", de Bob Dylan; "Boulevard of broken dreams", "Cheek to cheek", "I lost my mind in a wild romance", "Lush life", "I was doing Alright", d'Ella Fitzgerald, i "Exactly like you", de Nina Simone.
Krall, que va tocar per primera vegada a Espanya el 1996, ha buscat la interlocució amb el públic en gairebé totes les transicions, la qual cosa ha adobat l'ambient íntim, gairebé de club, als jardins de la Costa Brava. Filla i néta de músics, el seu ascens al cim del jazz va començar des de jove, ja que era una adolescent quan va rebre una beca per a la Beerkle College of Music de Boston.
Al llarg de la seva carrera ha venut més de 15 milions de discos per tot el món, ha guanyat diversos premis Grammy i ha col·laborat amb artistes de talla internacional com Paul McCartney, Barbara Streisand o Tonny Bennet. Sense anar més lluny, comparteix el seu treball més recent amb el veterà crooner. El resultat, "Love is here to stay", constitueix una subtil carta d'amor dedicada a la música dels Gershwins.