El diari alemany Bild, que és el més llegit d'Europa i té gran influència sobre el turisme alemany, ha dedicat un contundent reportatge a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, denunciant obertament que s'ha alineat amb "els qui odien Israel" i que ha protagonitzat un "escàndol d'antisemitisme" en trencar les relacions de la capital catalana amb el país hebreu i en suspendre l'agermanament amb Tel-Aviv. El rotatiu titula amb evident indignació per l'actitud de Colau, i la presenta clarament com una extremista: "L'alcaldessa provoca un escàndol d'antisemitisme. Barcelona pacta amb els qui odien Israel. La ciutat trenca l'agermanament amb Tel-Aviv". Cal recordar que a Alemanya l'antisemitisme és un delicte perseguit sense matisos.
Segons el Bild, la decisió de l'alcaldessa s'ha vist amb "horror" i tindrà conseqüències. "En llenguatge comú, això significa que l'alcaldessa s'ha posat al servei dels qui odien Israel". "Tot i que només 5.000 persones han signat la minipetició, Colau l'ha tirat endavant en el que és una escalada diplomàtica". El diari diu obertament que és mentida "l'apartheid" del que parla l'alcaldessa de Barcelona per justificar la seva ruptura. "Els enemics de l'Estat jueu utilitzen aquesta expressió repetidament. Originalment, es feia servir per descriure l'antic sistema de Sud-àfrica: la discriminació de persones en funció del color de pell, organitzada des de l'Estat. Però fins i tot fent un cop d'ull superficial a la societat israeliana i a l'Estat jueu, ja es veu que aquesta acusació és una mentida descarada. Els àrabs i musulmans israelians estan representats en tots els àmbits de la societat", subratlla. Recorda en aquest sentit que el capità de la selecció de futbol d'Israel, Bibras Natkho, és musulmà, i que també n'hi ha entre les autoritats o a les forces armades. També recorda que, fins abans de les darreres eleccions, un partit àrab formava part de la majoria de govern.
La decisió unilateral de Colau no ha agradat gens al sector hoteler barceloní, que preveu una caiguda del turisme procedent d’aquell país a causa d’aquesta acció de boicot. Així ho ha recordat Jordi Clos, president del Gremi d’Hotels de Barcelona, que en un context de valoració de l’activitat hotelera a la ciutat durant l’any passat ha apuntat que estan pendents de “veure que passarà ara amb el mercat israelià, perquè veiem que les coses no van gaire per bon camí” i ha apuntat que han decidit suspendre un viatge empresarial previst pels pròxims dies que havia de passar per Israel després de visitar Turquia.
“No ens fa saltar d’alegria”, ha afegit Clos, per apuntar que els hotelers, a l’hora de pensar en la promoció de Barcelona “volem fer el màxim d’amics i el mínim d’enemics, i no sé si calia posar-nos en contra d’un sector que aporta un cert volum de negocis a la ciutat de Barcelona”. Clos ha indicat que el mercat israelià és “un mercat correcte” i ha apuntat que des de Turisme de Barcelona i amb participació del Gremi estava previst fer un “viatge comercial” que havia de passar per Turquia i Israel, i que ha estat anul·lat, en primer lloc, per la situació a Turquia a causa del terratrèmol de principis d’aquesta setmana, però també perquè han vist que en l’actual situació i el posicionament de Barcelona “no té sentit” prosseguir un viatge que tenia parades previstes a Tel-Aviv i Jerusalem. Clos no ha aclarit si en cas de no haver-se produït el terratrèmol s'hauria suspès igualment la part del viatge a Israel, però sí que ha apuntat que ara mateix no es veu "amb cor d'anar a vendre Barcelona a Tel-Aviv" amb l'oposició de l'Ajuntament.