De l'Ajuntament al Parlament. L'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, ha anunciat aquest dijous la seva decisió de dimitir del càrrec. Un càrrec que ostentava de forma longeva, des del 2009, però que ara ha decidit abandonar per prioritzar el nou paper de diputada al Parlament de Catalunya. I és que Menor va obtenir escó pel PSC a les darreres eleccions catalanes, per la qual cosa l'encara alcaldessa assegura que després de la feina feta a la localitat, seguirà treballant per Badia des de la cambra. Menor proposarà passar el relleu a l'actual segon tinent d'alcaldessa, Josep Martínez Valencia, en un ple extraordinari que el consistori ha convocat per al dissabte 29 de juny.

En un vídeo difós a través de les xarxes socials en castellà, Menor ha fet referència a algunes prioritats que pilotarà des del Parlament, com són el finançament, la rehabilitació d'habitatges i el creixement econòmic de la ciutat. "Ja sabeu que soc una persona enamorada de Badia, de la seva gent i el seu potencial. I sempre, amb Badia al cap i al cor, és el moment d'assumir aquesta nova responsabilitat", ha argumentat. En el vídeo, també ha parlat qui previsiblement serà el futur alcalde, Josep Martínez, qui ha dit que afronta el nou repte amb "moltes ganes". "Es requereix responsabilitat, esforç i passió", ha explicat.

La trajectòria d'Eva Menor

Eva Menor va iniciar la seva trajectòria a l'Ajuntament de Badia del Vallès l'any 2003, quan va ser elegida regidora de Cultura i Participació Ciutadana. El 2007 va ser nomenada tinenta d'alcalde de l'àrea d'Economia i Hisenda, Recursos Humans i Serveis Generals. No va ser fins a l'any 2009 quan es va convertir en alcaldessa del municipi, càrrec que ha revalidat en les eleccions municipals de 2011, 2015, 2019 i 2023. En la darrera ocasió, Menor va obtenir una àmplia majoria absoluta, amb 11 dels 17 regidors del ple per al PSC. A les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, va estrenar-se com a candidata a les llistes socialistes, ocupant la catorzena plaça i sortint escollida.

Pel que fa Josep Martínez Valencia, és regidor de l'Ajuntament des de l'any 2015 i, actualment, és el segon tinent d'alcaldessa, amb responsabilitat sobre l'Àrea d'Economia i Serveis Centrals. Martínez és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Formació del Professorat en Secundària i Màster en Dret Esportiu.