Gairebé tres setmanes després que sortís a la llum que el dinar que va mantenir "ocupat" Carlos Mazón fins a les 18:30 h del 29 d'octubre, el dia en què la DANA va arrasar el País Valencià, era amb la periodista Maribel Vilaplana per oferir-li la direcció d'À Punt, la cadena pública de radiotelevisió valenciana, el fins ara director de l'ens, Alfred Costa, ha presentat la seva dimissió. Costa feia cinc anys que ocupava la direcció general d'À Punt, i aquest dimecres ha presentat davant el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) la seva dimissió "irrevocable" per motius personals. En una carta que ha enviat a la plantilla, Costa assegura que la seva decisió és "fruit d'una profunda reflexió personal i professional", desitjant que la seva renúncia "permeti accelerar el procés de transformació" dels mitjans públics que preveu la nova llei aprovada pel Consell de Carlos Mazón i amb el suport de Vox. 

Costa treu pit de la cobertura de la DANA

La dimissió de Costa es produeix amb À Punt en el punt de mira pel dinar entre Mazón i Vilaplana, la qual va rebutjar l'oferiment del president valencià d'assumir la direcció de l'entitat. I també amb la cadena fent rècords d'audiència en l'últim mes per la cobertura que han fet al peu del canó de la DANA, dels seus efectes i també de la manifestació contra el mateix Mazón a València el 9 de novembre. Per Costa, aquesta cobertura ha suposat "un esforç titànic" que alhora els ha permès "reconnectar com mai amb bona part de la ciutadania". "Mai els nostres valors de transparència, independència i proximitat han ressonat tant a les cases de centenars de milers de conciutadans que han confiat en À Punt des del primer minut de la tragèdia", celebra l'exdirector en la carta que ha enviat als treballadors de la casa i que ha recollit el web d'À Punt. Costa ha agraït la feina als companys de l'equip directiu i a la resta de personal. 

Nova llei

El juliol d'aquest 2024 es va aprovar al País Valencià la nova llei dels mitjans públics, que va fer encendre les alarmes pel risc que aquesta suposés tornar al model de Canal 9, l'anterior cadena autonòmica, molt lligada als governs del PP. Així ho va alertar la Unió de Periodistes Valencians, que criticava el que per ells era una "tornada al model de televisió partidista, sense control independent del seu contingut". Això es deu al canvi en la configuració del Consell d'Administració, que amb la nova llei passa a ser format només per membres triats pels partits amb majoria absoluta. Per la Unió de Periodistes això era un "retrocés en la pluralitat de l'ens, que anteriorment tenia membres de la societat civil i representants dels treballadors". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!