Tretze membres de la direcció de Podem Catalunya han presentat la seva dimissió després que des del partit se'ls hagi obert un expedient d'expulsió i se'ls hagi suspès cautelarment la militància. Aquests tretze dirigents van ser els que van signar un manifest al juny a favor de la "unitat" i de "rebaixar la crispació" en plenes tensions entre Podem i Sumar abans de les eleccions espanyoles. Entre els dimissionaris hi ha la diputada al Parlament Yolanda López i l'exdiputat Lucas Ferro, qui fins ara era el portaveu de Podem Catalunya.

En un comunicat al qual ha tingut accés l'ACN, els dimissionaris denuncien que l'expedient "busca censurar el debat sobre la unitat de l'espai del canvi". A més, critiquen que es vulgui "generar un clima de tensió i polarització constant" que "trenqui l'espai del canvi". "Entenem que aquesta decisió és nociva per al conjunt de forces que integren En Comú Podem i que empetiteix Podem Catalunya, impossibilitant fer valdre la tasca i el compromís de la immensa majoria dels militants que l'integren", escriuen al comunicat.

Ampliar i enfortir el projecte

Segons afirmen, la seva "apel·lació a la unitat" és "coherent" amb els compromisos de Podem Catalunya i amb els documents aprovats a la Tercera Assemblea Ciutadana de Podem. L'expedient d'expulsió, assenyalen, "és el trencament del compromís de la direcció amb aquesta unitat" i implica també "un assenyalament als militants" que hi han apostat. A l'escrit també es mostren "orgullosos" de la construcció d'En Comú Podem i demanen a tots els militants de Podem Catalunya que "continuïn treballant per ampliar l'espai i enfortir el projecte".

A banda de la diputada Yolanda López i de l'exdiputat Lucas Ferro també han presentat la seva dimissió al Consell de Coordinació i al Consell Ciutadà Marcos Galante, Laura Alzamora, Raquel Vernedas, Sarai Martínez, Loren Rider, Xavier Navarro, Ramón Epejo, Marta Gómez, David Pequeño, Rosa Trenado i Gerard Bargalló.

El manifest es va fer públic per part de membres de cara a les eleccions espanyoles del 23 de juliol, el dia abans que acabava el termini per a inscriure coalicions electorals. Els signants defensaven que el millor escenari és la unitat entre Podem i Sumar. Així mateix, reclamaven que es defugi del “clima de confrontació”. El manifest reivindicava que a Catalunya s’ha apostat per la unitat construïda des de dues organitzacions: Podem Catalunya i Catalunya en Comú. Així mateix, destacaven que en les eleccions municipals del 28-M es van presentar conjuntament sota la marca En Comú Podem.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!