La diputada Judith Toronjo serà la nova secretària d'organització de Junts per Catalunya en la nova direcció del partit encapçalada per Carles Puigdemont. La jove diputada nascuda al Maresme (Tordera, 1990) substituirà David Torrents al capdavant d'un càrrec que depèn directament del secretari general, Jordi Turull, segons ha confirmat El Nacional.cat i ha avançat El Periódico. Toronjo ha sigut un dels noms que sonaven amb més força per a aquest càrrec, juntament amb el de l'exalcaldessa de Sant Cugat del Vallès Carmela Fortuny, malgrat que aquest ha anat perdent pes en els últims dies. 

Toronjo, formada a les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC), va anar de número vuit en les anteriors eleccions al Parlament de Catalunya. Precisament, va ser secretària general de les joventuts de Junts, mentre ja era diputada a la cambra catalana. Un dels objectius d'aquest nomenament és el de renovar els lideratges a través dels dirigents més joves de la formació. De fet, per això la formació liderada per Puigdemont ha situat Mònica Sales al capdavant de la formació, de forma orgànica, al Parlament.

Pilar Calvo, nova presidenta del Consell Nacional

Si així ho avala la militància en el congrés extraordinari de Calella d'aquest cap de setmana, un dels altres càrrecs que s'esclareixen és el de la presidenta del Consell Nacional, que recaurà en la diputada al Congrés, Pilar Calvo, i substituirà d'aquesta forma el president del Parlament, Josep Rius. Així mateix, els vicepresidents que acompanyaran Puigdemont i Turull al capdavant de la direcció seran Mònica SalesMíriam Nogueras, Josep Rius i Antoni Castellà.

Pilar Calvo, nova presidenta del Consell Nacional de Junts / Europa Press

El secretari d'organització durant els últims anys ha sigut David Torrents, tot i que amb unes competències limitades, tenint en compte que qui ha tingut més pes ha sigut el secretari de Política Municipal i antic secretari d'organització, David Saldoni. Precisament, Saldoni seguirà al capdavant de Política Municipal, mentre que Torrents, un home que se l'ha considerat pròxim a la presidenta del partit, Laura Borràs, podria continuar formant part de l'executiva. 

La candidatura de Puigdemont estarà formada per 25 vocals, entre els quals es dona per fet que hi seran dirigents com els exconsellers Jaume Giró, Victòria Alsina i Damià Calvet, com també hi seran el coordinador d'Acció per la República, Oriol Izquierdo, i la nova diputada Ennatu Domingo. D'altres dirigents que hi podrien entrar són el diputat al Congrés Josep Maria Cruset i la diputada al Parlament Irene Negre, juntament amb Jeannine Abella i Salvador Vergés.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari, Albert Batet, i el president del Parlament, Josep Rull, continuaran formant part de la direcció com a membres nats. De la mateixa manera que la fins ara presidenta del partit, Laura Borràs, que passarà a encapçalar la fundació de Demòcrates, FunDem, si així ho avala el patronat, continuarà formant part de l'executiva com a membre nata. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!