“Tens la mateixa pinta i boca de mamona de merda, ets la millor de totes les poligoneras del Cobo Calleja de la zona de les furcias més tirades”. És una de les frases que ha rebut la diputada del PP Ana Vázquez en una “nauseabunda” carta anònima que ha difós ella mateixa a través de Twitter. I no ha estat l’única. Diverses parlamentàries populars han denunciat al llarg d’aquest matí que han rebut al seu nom missives amb amenaces i insults masclistes. Les cartes tenen el mateix format, la mateixa tipografia i comparteixen la majoria de les frases, cosa que fa pensar que provenen d’un mateix remitent. El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ho ha denunciat a Twitter, on ha lamentat el “repugnant” contingut de les cartes i ha anunciat que el partit “promourà la corresponent denúncia”. “Sé que no els cal perquè a les dones del PP ningú no les farà callar, però tenen tot el meu suport”, ha manifestat.

“Si així tens la boca per les teves accions orals, com tindràs l’orifici del darrere, segur que no controles l’esfínter”, figura a les cartes que han difós tant Ana Vázquez com la diputada Noelia Núñez i la senadora Eva Ortiz. “Sou les mateixes perras sarnosas de l’escola de la Loca de Sol, encara que tu una mica més fastigosa i poligonera, tapón de mierda”, conclouen els textos. Però no tots els escrits són iguals. La missiva que ha rebut Ana Vázquez afegeix una altra frase repulsiva: “Tu no has de tenir por que et violin, tranquil·la, ningú no s’atreviria per la cara de fàstic que tens, la veu de perra sarnosa, per si els mossegues o els encomanes alguna ETS”.

“Estàs més boja que abans de les vacances, però menys que demà, segur”, diu la primera frase de la carta que ha trobat aquest matí la portaveu del PP al Senat, Alicia García. “Continua així de boja, si us plau, que tindrem PSOE pels segles dels segles, gilipolla de mierda. El vocabulari i boca de mamona i cara d’ETS”, afegeix el text.

“No ens silenciaran ni per ser dones ni per ser del PP”

La resposta de les diputades i senadores que han rebut aquestes cartes ha estat unànime. “No tens el que cal tenir per posar el teu nom en el remitent. Ets un covard de merda! No us tinc por, no em callareu!”, ha proclamat Ana Vázquez. “L’assetjament, l’odi i la violència no silenciaran les nostres idees”, ha afegit Alicia García. “Davant de la por no se cedeix. No ens silenciaran ni per ser dones ni per ser del PP. Aquí no cedeixo, denuncio i segueixo. Per molt que em vulguin callar, nosaltres no parem”, ha subratllat Eva Ortiz. I Noelia Nuéñez ha reblat: “Si pensen que això fa callar les dones del PP, ho porten clar”.

I hi ha hagut més veus del PP que s’han manifestat. “Sembla que a certs fastigosos els molesten les grans oradores. Cap missiva covarda i repugnant podrà silenciar-vos”, ha escrit Marta González, vicepresidenta quarta del Congrés. El portaveu del PP a la cambra baixa també s’ha pronunciat a Twitter: “No podem permetre que l’odi i el masclisme continuïn normalitzant-se, la democràcia requereix respecte i no amenaces covardes”, ha expressat Miguel Tellado.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!