Un diputat de Podemos a Múrcia s'ha encadenat després de ser sancionat un mes sense sou ni feina. Concretament, el ple de l'Assemblea Regional ha aprovat amb els vots del PP i Vox la proposta per suspendre Víctor Egío, que el 26 de juny va interrompre una votació i es va negar a abandonar l'hemicicle quan un diputat d'extrema dreta el va atacar per no haver assistit durant un temps a la cambra murciana. La qüestió és que el diputat de Podemos havia estat pare i va exercir tant el seu dret a la conciliació com al permís de paternitat.

Al final de la seva intervenció en el ple (abans que es votés la proposta), Egío s'ha encadenat les mans com a forma de protesta contra la sanció i ha advertit que és el primer diputat expulsat i sancionat en la història de l'Assemblea. "He estat condemnat en un judici sumaríssim pel diputat que em va atacar amb les seves mentides per gaudir d'un permís de paternitat i per la presidenta que no em va permetre defensar-me", ha denunciat, abans de treure les cadenes i demanar un minut de silenci per "aquesta Assemblea Regional sotmesa a despotisme, vulnerada, violada, atropellada i deshonrada una vegada més". "Em podran lligar de peus i mans, però seguiré parlant mentre no em tallin la llengua", ha conclòs.

 

La proposta de sanció ha partit d'un dictamen de la Comissió de l'Estatut del Diputat i de l'Activitat Política, que ha analitzat el comportament d'Egío després de suspendre's un ple per negar-se a abandonar la sala un cop havia estat expulsat per la presidenta de la cambra, Visitación Martínez. El diputat de Podemos volia que la presidenta li donés la paraula per aclarir a un diputat de Vox que la seva absència a l'Assemblea durant algunes setmanes s'havia degut a la seva recent paternitat, però li va negar la paraula perquè el reglament impedeix interrompre les votacions un cop iniciades.

La sanció ha comptat amb els vots del PP i Vox, però amb els vots contraris del PSOE i el grup mixt. La socialista Carmina Fernández ha recordat que les esquerres han estat objectes de massa insults i menyspreu per part de les dretes. "Se'ns ha dit de tot, han recorregut al menyspreu personal i la burla. No consentirem ni un menyspreu més ni més odi", ha incidit. Així mateix, ha considerat que la sanció "no és necessària". "Aquesta és la casa del debat i del diàleg i hem de ser un exemple. Exigim que s'acabi amb els insults en aquesta cambra i que el ple torni a ser un exemple de parlamentarisme", ha conclòs.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!