El diputat de Vox al Congrés dels Diputats Carlos Flores, condemnat per maltractar la seva exparella, ha estat reconegut com a finalista en un concurs de relats d'igualtat de l'Ajuntament de València. Segons ha avançat la Cadena Ser, el relat de Flores s'inclou en el llibre que edita la regidoria d'Igualtat de la ciutat, que inclou els relats guanyadors i els dels cinc finalistes a cadascuna de les dues categories —participants majors i menors de 30 anys— del certamen Beatriu Civera. "María José Catalá no té el més mínim escrúpol", ha criticat la portaveu de Compromís al consistori, Papi Robles Galindo, en referència a l'alcaldessa valenciana, a qui ha exigit que "aturi la publicació i no faci servir diners públics per blanquejar un maltractador". Des de l'Ajuntament, han defensat que les bases del concurs, que se celebra des del 2017, estableixen que els relats es presenten sota un pseudònim, de manera que el jurat fa una valoració dels textos sense conèixer els autors. 

Robles ha descrit com un fet "molt greu" i "una vergonya màxima" que es publiqui el relat de Flores. "És una operació de burla per desacreditar aquests premis que destaquen valors com el feminisme i la superació dels estereotips de gènere", ha lamentat, tot carregant contra l'alcaldessa, a qui ha retret la "insensibilitat, el cinisme i el menyspreu cap a la igualtat de gènere". En aquest sentit, Compromís ha reclamat tenir accés a les actes del jurat que van reconèixer el relat del diputat de Vox, tenint en compte que representa un partit que nega l'existència de la violència de gènere. La regidora d'Igualtat, Rocío Gil, ha assenyalat en declaracions a la SER, que el jurat del certamen és paritari. Les guanyadores del concurs de relats van ser dues dones Lara Tortosa i Berta Margarita, que van ser premiades amb els relats Sang i Diez minutos, respectivament. 

Flores va ser condemnat l'any 2002 a un any de presó i una multa de 6.000 euros per "violència psíquica habitual i 21 faltes de coaccions, injúries i vexacions contra la seva exparella", una pena que no va complir per no tenir antecedents penals. La informació es va fer pública el desembre del 2022, després que fos designat candidat de Vox a la presidència del País Valencià, un càrrec al qual va renunciar per permetre l'acord de govern entre el PP i Vox a la comunitat autonòmica, ja que els populars van situar com a línia vermella la seva presència a l'executiu. Llavors, el partit ultradretà el va nomenar número 1 de la llista de València a les eleccions al Congrés del 23 de juliol del 2023. En conèixer-se públicament la condemna, Flores va treure-li ferro argumentant que eren "fets succeïts fa dues dècades a l'esfera privada i sense rellevància política" i va criticar aquells que intentaven "utilitzar-la amb finalitats partidistes". En aquest sentit, va defensar que la condemna es va produir fruit del procés de separació de la seva exdona, que va ser "conflictiu" pels desacords sobre la custòdia dels fills i pel qual es van "intercanviar mútues denúncies". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!