L'afer dels cartells contra els germans Maragall ha pres un altre tomb aquest dilluns. En uns missatges de Signal, el mateix dia que van aparèixer els cartells denigrants, la secretària general del partit, Marta Rovira va assegurar que "és una campanya tan agressiva que si la denunciem públicament potser arrenquem uns quants vots de solidaritat" i més tard va afegir que calia denunciar els fets. Hores més tard que transcendissin aquests missatges, la secretària general adjunta, Marta Vilalta, que també era al grup de Signal, ha comparegut en roda de premsa i ha denunciat és un "atac personal" a Rovira amb intenció de fer mal a la secretària general. "Són missatges privats entre companys que s'empren per desgastar i fer mal. Unes converses privades que no s'haurien d'emprar per fer mal a persones ni projectes", ha apuntat en roda de premsa, on ha tornat a demanar disculpes a Ernest Maragall pels fets.  

Vilalta també ha afegit que Rovira donarà les seves explicacions sobre aquests missatges, insistint en el fet que la secretària general no és una persona que "s'amagui". Ha recordat que el dia de la seva tornada de l'exili, a mitjan juliol, va comparèixer davant del consell nacional del partit per donar explicacions precisament sobre aquest mateix cas. 

"No tot s'hi val per guanyar"

En aquest sentit, Vilalta ha lamentat que s'estiguin utilitzant "en el marc del procés congressual" en el qual està immers el partit, que s'allargarà fins al 30 de novembre, quan en sortirà la nova direcció. Anant més enllà, Vilalta ha demanat a "les persones que volen liderar els projectes", un missatge que s'ha entès envers Oriol Junqueras tot i que no ha dit el nom de l'expresident, que "afrontin de la manera més responsable possible, propositiva, des de la corresponsabilitat i contraposant idees" aquest congrés: "No tot s'hi val per guanyar i aquestes informacions estan sent utilitzades més en clau del procés congressual que no per esclarir uns fets". 

Vilalta, secretària general adjunta, ha demanat en nom de la direcció del partit un "procés congressual el més respectuós possible amb la mateixa organització", tot lamentant que això no s'està complint. "És una oportunitat de reflexió, de reconstruir l'organització", traslladant de nou la petició perquè es faci "de la manera més responsable possible" per mirar de recuperar la confiança de la ciutadania en el projecte d'ERC. En aquest sentit, Vilalta ha celebrat que fins a quatre candidatures hagin manifestat la seva intenció de presentar-se per optar a la direcció del partit: Militància Decidim, liderada per Junqueras; Nova Esquerra Nacional, encara sense un nom sobre la taula; Foc Nou, i Renovem Esquerra, del Col·lectiu 1 d'Octubre. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!