La directora de cinema catalana Carla Simón ha fet el salt a la política i ocuparà un lloc a les llistes de Junts per Catalunya de la localitat de les Planes d'Hostoles, a la Garrotxa. La directora de films premiats com Alcarràs es presenta per a les eleccions municipals que se celebraran el proper 28 de maig. L'anunci l'ha fet el cap de llista de Junts de la localitat, Pablo Odell, el qual ha compartit les següents declaracions de la cineasta: "Em sumo a la llista com a independent. M'il·lusiona el projecte del poble ple d'idees dissenyades per incloure'ns a totes i tots". Simón serà la primera suplent i ocuparà el lloc número 10 a la llista.

📆 Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Per la seva banda, Odell explica que coneix la directora d'Alcarràs des de fa molts anys, que és veïna del poble i que ha decidit per iniciativa pròpia sumar-se a Junts. "L'hem vist créixer, l'hem anat seguint i gaudint amb ella els seus èxits", assegura. Odell relleva l'actual alcalde del municipi, Eduard Llorà, al capdavant de Junts. A través també de les xarxes, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ho ha qualificat d'una "excel·lent notícia" i el diputat del partit Salvador Vergés ha agraït a Simón la seva implicació "amb aquest petit gran poble garrotxí". 

En declaracions a RAC1, Simón ha dit que creu molt en la política local perquè "és des d'on es poden canviar les coses" i que quan va saber que Odell es presentava va voler mostrar-li el seu "suport absolut". Tot i això, diu que no vol que se la relacioni amb cap partit polític i que s'ha sumat al projecte "com a suplent, per donar suport des d'on es pugui". "Crec molt en tot l'equip que es presenta a aquesta candidatura perquè faran créixer molt el poble. Com a persona independent, m'hi sumo sense necessàriament formar part del partit", ha insistit. D'altra banda i sobre els possibles efectes que pugui tenir, Simón ha dit que creu que "si s'explica bé, es pot entendre que la política local la fan grups de gent, més enllà de les idees dels partits que hi ha al darrere o dels noms que se'ls posa".

El seu èxit més gran

Tot i néixer el 1986 a Barcelona, Simón va créixer a les Planes d'Hostoles i, més tard, es va graduar en Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2009, després de fer una estada a la Universitat de Califòrnia, on va fer els seus primers curts, Women i Lovers, en col·laboració amb Marco Businaro. El 16 de febrer del 2022 va marcar un abans i un després en la història del cinema català. Carla Simón recollia l’Os d’Or de la Berlinale amb Alcarràs, un cant a la pagesia rodat en català. La pel·lícula ha arribat a uns 150 festivals de tot món, s’ha estrenat als Estats Units, França, Alemanya, Grècia, entre altres països, i prop de 400.000 espectadors l’han vist als cinemes de l’Estat. A més de l’Os d’Or a la Berlinale, la pel·lícula ha rebut cinc Premis Gaudí, entre ells a la millor pel·lícula i direcció, el premi Feroz a la millor direcció, i el premi Lurra de Greenpeace al Festival de Sant Sebastià.