El dirigent amerindi Brett Chapman ha reaccionat a la campanya "racista" que ha denunciat el diari The Washington Post en uns segells espanyols de diversos tons de marró, on el més car és el de color blanc.

Chapman ha respost amb ironia recordant el passat colonial d'Espanya i el que va fer amb els indígenes americans. "És fascinant, perquè Espanya va robar tones d'or i plata als natius americans de pell morena. Es podria pensar que aquests serien els segells espanyols més cars, oi?", ha indicat. I no és així, el segell més car és el blanc.

L'objectiu de la campanya era lluitar contra el racisme, presentant diversos segells de colors marronosos, però el cas és que el segell més car és el blanc, i això ha estat titllat igualment de racista, com explica The Washington Post. "El servei postal espanyol llança uns segells amb tons de pell per lluitar contra el racisme ... i fa que el blanc sigui el de més valor", destaca el diari. I efectivament el segell blanc costa 1,60 euros, mentre que el negre costa 70 cèntims.

El diari detalla com una idea de màrqueting "benintencionada" que pretenia cridar l'atenció sobre la realitat de la discriminació racial a Espanya ha acabat llançant un missatge racista i ha generat una àmplia polèmica internacional, que a més ha coincidit amb la crisi migratòria a Ceuta i el primer aniversari de la mort de l'afroamericà George Floyd als EUA.

L'article recull la valoració de l'activista antiracisme Moha Gerehou, que considera que la campanya de Correus era "benintencionada, però ha acabat enviant un missatge racista" i ho atribueix al fet que a Espanya aquest tipus d'accions solen ser dissenyades "per gent blanca".

The Washington Post apunta que els Correus espanyols s'han unit repetidament en els últims anys a causes socials i posa els exemples dels segells amb els colors de l'arc de Sant Martí o d'altres en suport dels homosexuals o de la lluita pel medi ambient. "Fins ara havia evitat la controvèrsia, malgrat les seves campanyes d'inclinació liberal en un país majoritàriament catòlic", apunta amb una visió protestant.