L'escàndol al voltant de l'estructura B d'ERC està portant cua i, si bé aquest dimarts el secretari general de Junts, Jordi Turull, deixava la porta oberta a emprendre accions legals contra la trama B per anar contra Junts, un alt càrrec d'ERC a Lleida ja ha registrat una petició d'investigació a Marta Rovira per la seva possible implicació en "l'estructura B" d'ERC. Es tracta de Xavier Casanovas, el secretari d'organització de la secció local d'ERC de Lleida, que ha explicat a Lleida Ràdio que ja ha registrat la petició a títol individual a la Comissió de Garanties del partit.

Segons ha explicat Casanovas a aquesta emissora, la decisió de presentar aquesta sol·licitud d'investigació està motivada pel fet que als mitjans de comunicació el 2 de setembre membres d'ERC donaven per tancat el cas dels cartells i "l'estructura B", però el 9 de setembre es va publicar que Rovira tenia coneixement de l'existència d'aquesta anomenada "estructura B", que seria responsable de la penjada de cartells contra els germans Maragall.

"Arrencar vots de solidaritat"

Casanovas recorda que Rovira, tot i tenir coneixement dels cartells, va considerar que se'n podria treure profit i "arrencar vots". Segons va poder saber El Nacional i va avançar Catalunya Ràdio, Marta Rovira va demanar explotar la campanya dels cartells per "arrencar vots de solidaritat". Segons es desprenia de converses privades que van tenir membres d'ERC en un grup de Signal, el partit va intentar treure profit de la campanya quan es va saber que s'havia executat i que s'havia fet des de files pròpies, simulant un atac de falsa bandera. Si bé la idea era situar Maragall en el debat públic, també des de la direcció del partit es va demanar aprofitar la campanya per "arrencar vots de solidaritat", en paraules textuals de la dirigent republicana. 

Casanovas acusa Rovira d'estar implicada en la B

Lleida Ràdio, assegura que el document que ha presentat Casanovas a la Comissió de Garanties d'ERC també indica que la secretaria general del partit hauria preguntat sobre la situació de la "campanya B" en converses posteriors el gener del 2024, el que, segons indica el militant, podria suggerir "la seva implicació o coneixement continuat de les accions d'aquesta estructura". L'escrit també fa referència a una conversa de WhatsApp entre Rovira i Sergi Sabrià on aquest darrer contesta "algú tenim" quan es pregunta pels responsables dels cartells i considera que el militant responsable dels cartells "va continuar treballant per aquesta estructura, amb ordres per executar noves accions el 2024" i assenyala que hi ha "missatges i factures" que així ho indiquen.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!