El secretari general del sindicat ultra Manos Limpias, Miquel Bernad, ha denunciat a la policia espanyola un intent d'agressió que va patir la setmana passada al centre de Madrid. Segons el diari digital El Debate, que ha tingut accés al relat dels fets que Bernad va explicar a la policia, el que hauria passat és que un subjecte el va increpar i amenaçar amb "pegar-li dues bufetades". El subjecte anava amb la cara tapada i, tal i com va explicar als agents, l'hauria amenaçat de pegar-li si no deixava en pau la família del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Un grup de gent que passava per allà hauria impedit l'agressió i el subjecte va marxar corrent; la policia el busca.

El secretari general de Manos Limpias ha estat un dels que han portat als tribunals el cas de la dona del president del govern espanyol, Begoña Gómez, i el germà, David Sánchez. El citat digital explica que els fets van tenir lloc el passat 26 de setembre al carrer Princesa de Madrid quan Bernad sortia de l'estació d'Argüelles i anava cap a casa seva quan, de cop, un home que portava una gorra i ulleres de sol el va començar a molestar. "Ets un cabró pocavergonya. Deixa de posar denúncies a la família de Sánchez", li van dir, segons assegura el dirigent de Manos Limpias. A més, l'home va afegir: "Ets un fill de puta i un fastigós". 

Amenaces de violència

Tal com va explicar a la policia espanyola, després dels insults haurien arribat les amenaces de violència amb forma de cops de puny. L'agressor, de quaranta anys aproximadament, va amenaçar Bernad amb agredir-lo físicament, moment en què un grup de persones que caminava pel carrer es van acostar per dissipar-lo. El subjecte va sortir corrent per evitar ser identificat. L'home vestia roba fosca i, tal com es desprèn de l'atestat policial, l'episodi va passar als voltants de l'hotel Indigo, a la cantonada dels carrers Princesa amb Marqués de Urquijo. La policia treballa amb la hipòtesi que l'individu hagués estat seguint el dirigent del sindicat ultra perquè sembla que l'esperava. 

Aquest dilluns, l'Audiència de Madrid va suspendre la vista en què tenia previst decidir si arxiva o acota la investigació contra Begoña Gómez per un error de tramitació del jutjat, perquè no disposa del recurs d'apel·lació que va interposar el seu advocat, Antonio Camacho, el 8 de juliol. Després de reunir-se aquest mateix dilluns per abordar el seu recurs i el de la Fiscalia, la secció 23 de l'audiència madrilenya va dictar una providència en què acordava suspendre el debat, que es tornarà a programar pròximament.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!