Aitor Esteban, el candidat a les generals del Partit Nacionalista Basc (PNB), ha tornat a combinar de manera audaç el cinema i la política en un recent discurs que ha donat molt de què parlar. Tot i que no és la primera vegada que Esteban fa servir referències cinematogràfiques per expressar els seus punts de vista polítics, aquesta vegada ha anat un pas més enllà, i ha fet servir un conegut discurs per fer un repàs de "tot el que ha vist" en política i deixar anar crítiques poc explícites.  En el seu discurs, Esteban s'ha inspirat en l'icònic monòleg final de la pel·lícula Blade Runner, en què el replicant pronuncia les famoses paraules: "Jo he vist coses que vosaltres no creuríeu. Atacar naus en flames més enllà d'Orió...". No obstant això, Esteban ha adaptat aquest monòleg a la seva visió de la política espanyola en els últims anys, generant reaccions múltiples a les xarxes socials.

En el seu discurs, Esteban ha fet referència als partits independentistes, amb una crítica amagada, afirmant: "he vist meteorits en flames que anunciaven l'arribada de la independència, però que finalment s'han convertit en satèl·lits que orbiten al voltant de la política del PSOE, juntament amb un altre satèl·lit, Yolanda Díaz". Una crítica a les formacions com ERC, a qui acusa d'haver-se sotmès a les polítiques del PSOE.

"Jo puc dir que he vist coses que vosaltres no creuríeu", començava Esteban el seu discurs. "He vist estrelles brillants que semblaven destinades a convertir-se en el sol, però que finalment s'han convertit en estels, esvaint-se sense deixar rastre", ha dit, mencionant figures polítiques com Rosa Díez, Albert Rivera i Pablo Iglesias. Pel que fa al partit fundat per aquest últim, Esteban ha afirmat: "He vist les naus de combat de Podemos ascendir audaçment cap als cels, només per ser abatudes en flames". A més, ha recordat figures polítiques com Soraya Sáez de Santamaría i María Dolores de Cospedal, a qui considera "estrelles brillants que han desaparegut com a supernoves". Continuant amb el seu discurs, Esteban destaca: "També he estat testimoni de forats negres, com el de Vox, que amenaça de devorar constel·lacions senceres i fins i tot tota la galàxia democràtica".

Per concloure el seu discurs, Esteban dirigeix les seves crítiques cap als dos grans partits polítics d'Espanya: "Grans constel·lacions, complexos en la seva organització, com el PP i el PSOE, que canvien la seva posició en el firmament en cada estació de l'any, segons dicti l'opinió pública". Amb aquestes paraules, Esteban assenyala la naturalesa canviant dels dos partits principals i destaca com la seva posició política fluctua en resposta a la volatilitat de l'opinió pública.