El Partit Popular escalfa motors abans del tret de sortida de la campanya electoral de les eleccions europees del 9 de juny. A dos dies de la tradicional enganxada de cartells, que serà a Barcelona, la candidata del PP, Dolors Montserrat, defensa el seu missatge des de Madrid i a tots els fòrums possibles. Després de participar en la presentació del programa electoral, ha participat en un esmorzar de La Razón en el qual ha carregat contra l’amnistia, contra Pedro Sánchez i ha tornat a verbalitzar un nou gir en el posicionament del PP sobre l’escenari a Catalunya després del 12-M. Des del partit, conscients que la gent està preocupada pels temes del seu dia a dia, insisteixen que la seva campanya vertebra entorn de quatre eixos (democràtic, social, econòmic i geoestratègic). I avui ha estat el moment d'abanderar el primer. “Els atacs a la nació espanyola consentits o encoratjats per Pedro Sánchez són també un atac a la Unió Europea”, ha proclamat Dolors Montserrat, que ha afegit que “l’amnistia es combat a les Corts Generals, manifestant-se pacíficament als carrers, recorrent als tribunals de Justícia i des de Brussel·les”. “Com més fort sigui el PP a Europa, més gran serà el nostre poder per parar-la”, ha reblat.

 

Així mateix, en la seva batalla particular i habitual contra Carles Puigdemont, Montserrat també ha disparat contra el president a l’exili i ha posat a sobre de la taula la necessitat de millorar el sistema d’euroordres: “Europa no pot permetre’s que dins de les seves fronteres hi hagi pròfugs de la justícia i no pot ser santuari per a cap pròfug”. “Una resposta real ens hauria d’arribar a reforçar la cooperació judicial i policial dins de les fronteres comunes”, ha afegit.

La campanya electoral de les eleccions europees correrà en paral·lel a les negociacions a Catalunya després de l’escenari que va obrir el 12-M. Dotze hores després que Alberto Núñez Feijóo vaticinés que el PSC farà descansar la governabilitat de Catalunya en Esquerra Republicana, encara que havia insistit prèviament que els socialistes s’aliarien amb Carles Puigdemont, ara Montserrat s’afegeix a la primera estratègia: “Illa és una marioneta de Sánchez, haurà d’entregar la Generalitat a Puigdemont perquè Sánchez es pugui mantenir agonitzant a la Moncloa”. A més, Montserrat ha catalogat el PSC com el “Partit Nacionalista a Catalunya” i ha retret als independentistes que hagin “condemnat” Espanya a viure “un procés espanyol sense fi”.

Feijóo insisteix que “els independentistes continuen manant a Espanya”

L’encarregat de presentar Dolors Montserrat ha estat el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que l’ha titllat de “bona gestora i dona valenta i sense por de dir les coses pel seu nom.” En el seu discurs inicial, Feijóo ha erigit el PP en la “veu de l’Espanya constitucional a Europa davant un govern que ha abandonat els valors fundacionals de la Unió Europea” i ha lamentat que el PSOE hagi “abraçat” als partits “més allunyats de l’esperit de concòrdia” que va fundar la Unió Europea. “Els independentistes continuen enviant a Espanya, almenys mentre Sánchez segueixi en la Moncloa”, ha conclòs el líder popular.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!