Isabel Díaz Ayuso va sortir-se del discurs oficial del seu partit quan, per sorpresa de tothom, va assegurar que les noies menors de 18 anys no necessiten el permís dels seus pares si volen posar fi a un embaràs no desitjat. Així es recull en la nova llei de l'avortament del ministeri d'Irene Montero, que elimina el consentiment dels pares de les menors de 16 i 17 anys, que fins ara era imprescindible perquè les adolescents poguessin avortar.

Així, Ayuso considerava que se'ls havia d'informar, però defensava la tesi següent: "Un cop una dona té clar que no vol continuar amb un embaràs, no pots obligar ningú a portar una vida contraria a la que desitja". Aquesta idea, que li ha comportat el sobrenom d'"avortera", per part de Vox, xoca de ple amb el discurs del PP, que assegurava que la nova llei d'Igualtat era apologia de la mort. Ara, ha estat Fejióo qui ha defensat la posició del partit, assegurant que "és un disbarat" que les menors puguin avortar sense el consentiment dels pares, exactament el que proposa Ayuso, mentre el líder del PP, que assegura que governava a la Xunta amb el suport de l'apòstol Santiago, reclama defensar la vida dels "no nascuts". 

Avortament sense el consentiment patern 

Aquesta no és la primera topada del partit amb Ayuso. La més sonada fins ara ha estat el seu rebuig al decret energètic de Pedro Sánchez, que inicialment Feijóo havia reclamat, però la madrilenya es va negar de ple a aplicar. En aquesta ocasió la Puerta del Sol va guanyar a Gènova i la direcció del partit va acabar aplicant el discurs destructiu d'Ayuso sobre la política energètica, negant-se a aprovar-lo al Congrés. 

En aquesta ocasió, el tema és més sensible i les paraules d'Ayuso van ser tota una sorpresa pels membres del partit, que s'havien mantingut en silenci fins ara, que Feijóo ha assenyalat en una entrevista a la cadena Cope que "les noies de 16 anys no poden conduir ni anar de viatge sense l'autorització dels seus pares", fet que demostra, segons el líder de l'oposició, que no poden prendre una decisió tan important sense el consentiment dels progenitors: "No és raonable que puguin avortar sense ni tan sols el coneixement dels seus pares ni la seva autorització. Això no té encaix en la nostra Constitució i des del punt de vista afectiu i familiar és un disbarat", ha enraonat. 

La solució, un Jutjat de Família 

Segons ell, la manera correcta de solucionar aquest conflicte que es pot donar a moltes llars quan una adolescent vol posar fi al seu embaràs i els seus pares no la deixen, és que els pares almenys coneguin el fet "i la puguin ajudar a prendre la decisió més correcta". Anant més enllà, ha remarcat que el que no poden fer els pares és "obligar mai a avortar", ja que el consentiment que reclama "no és per continuar amb l'embaràs sinó només per avortar". I davant la possibilitat que ella vulgui i els seus pares no la deixen? Feijóo aposta perquè sigui un Jutjat de Família qui esculli per la menor.