Junts faria el sorpasso a Esquerra Republicana en una repetició electoral al Congrés dels Diputats. El partit del president Puigdemont aconseguiria 8 diputats i creixeria un escó, mentre que Esquerra Republicana mantindria els 7 diputats del passat 23 de juliol. Tanmateix, el Partit Popular i Vox podrien governar gràcies a un possible suport extern de Coalició Canària o Unión del Pueblo Navarro (UPN). La dreta i extrema dreta espanyola aconseguirien 174 diputats, a dos de la majoria absoluta. Això fa que el suport del diputat canari i del navarrès els hi sigui suficient per arribar a La Moncloa. 

Els populars seguirien a l'alça i aconseguirien 144 diputats, 7 més que el passat juliol, mentre que Vox seguiria en caiguda lliure passant dels 33 diputats actuals als 30, tal com detalla el baròmetre de 40dB publicat per El País. Pel que fa a l'esquerra espanyola, el PSOE aconseguiria augmentar els 121 diputats als 124, però qui pateix una davallada més forta és Sumar: de 31 a 23 escons. Això impossibilitaria reeditar un govern espanyol d'esquerres i que l'independentisme tingui la clau, com la té ara. Així mateix, segueix la pugna basca entre Bildu (6) i el PNB (5), que repetirien resultats. 

Enquesta d'El País / El País
Enquesta El País junts erc pp vox

Un 25% dels votants del PSOE aposta per repetir eleccions

Un altre element de l'enquesta és que un 48% del total dels enquestats i el 25% dels votants del PSOE apostarien per una repetició electoral per tal que la governabilitat d'Espanya no depengui de Junts per Catalunya i evitar així una aprovació de l'amnistia en el marc de les negociacions d'investidura. Així mateix, només un 11% vol que Sánchez sigui president amb el suport del Partit Popular, mentre que un 30% vol que el líder socialista sigui president amb el suport de Sumar i nacionalistes.

Alhora, els votants del PSOE no arriben a la meitat els qui opten per una forma de govern que els socialistes estan negociant a hores d'ara, mentre que una quarta part preferiria una nova convocatòria electoral i un 19% preferiria que l'actual president en funcions busqui el suport del PP.  De fet, han caigut 9 punts els partidaris de pactar amb els nacionalistes catalans i bascs (del 57,8% al 48,8%). 

Feijóo, el líder del PP més ben valorat entre espanyols

Tot i el moment a l'alça del Partit Popular, l'enquesta situa el seu líder, Alberto Núñez Feijóo, en un moment de debilitat. Un 46% dels enquestats considera que el líder gallec ha sortit debilitat del debat d'investidura, mentre que un 20,5% pensa el contrari. De fet, entre els votants del Partit Popular no arriba al 50% dels que pensen que n'ha sortit reforçat. 

Entre la població espanyola, Ayuso se situa com la líder del PP més ben valorada amb una clara preferència sobre ella (38,6%), per sobre del 31,2% de Juanma Moreno (31,2%) i el 30,2% de Feijóo. En canvi, canvia radicalment el posicionament entre votants del Partit Popular, i és que situa Feijóo com el líder popular amb millor puntuació (45,3%), per sobre d'Ayuso (43,8%) i el 10,9% de Juanma Moreno