Dues activistes de Femen han interromput aquest dimarts la sessió plenària que s’estava celebrant al Senat per protestar contra una cimera antiavortament que se celebrarà a la cambra alta. Les dues dones, que han fet l’habitual performance de l’organització despullant-se parcialment i mostrant els seus pits plens de guixots amb reivindicacions, han començat a cantar “l’avortament és sagrat”. Tenien escrit al seu cos lemes com “avortament a la Constitució”, “el meu cos, les meves decisions” així com el mateix lema que cridaven sense parar. Totes dues han estat expulsades pels serveis de la cambra. Ha estat el president de la institució, Pedro Rollán, qui ha ordenat que se les expulsés. Ha demanat als serveis de la cambra que “convidessin les convidades a marxar”, en tant que “estaven fent ús indegut de la paraula”.
Minuts més tard, Femen ha publicat una piulada a les seves xarxes socials. “Acabem de protestar en el Ple del Senat contra la cimera antiavortista que tindrà lloc en aquesta cambra el pròxim 2 de desembre”, han deixat per escrit a la xarxa actualment anomenada ‘X’, abans Twitter. “L’avortament és sagrat, ara i sempre; els nostres cossos, les nostres normes", exclama el compte de l’organització activista en la xarxa propietat d’Elon Musk.
La cimera contra l’avortament, que efectivament se celebrarà el pròxim mes de desembre, ha provocat ja multitud de crítiques, entre les quals es troba la del govern espanyol i els seus socis. Perquè ha estat el PP, que té majoria absoluta a la cambra alta, qui ha permès la celebració d’aquest esdeveniment. L’organitzador de l’acte és una organització internacional de polítics antiavortistes. Aquest dimarts, en una iniciativa conjunta, PSOE, BNG, ERC, Bildu, PNB i Esquerra Confederal han sol·licitat a la Mesa retirar aquesta autorització que se li va entregar a aquesta organització, a través d’una votació a la Comissió d’Igualtat del Senat. No és la primera vegada que Femen organitza un dels seus actes de protesta al Senat. El març de 2023 ja van encadenar-se a les portes de la cambra baixa, per tal de demanar la derogació de la llei mordassa.
Després de l’incident, era el torn de Sara Bailac, que havia estat fins llavors formulant-li preguntes a la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero. La senadora d’Esquerra Republicana ha tancat files amb les dues activistes. “Quan en aquesta cambra es prenen decisions com celebrar una cimera que atempta contra els drets de les dones, no passa a ser una reivindicació”; ha assenyalat des del seu escó, i ha afegit que decisions d’aquest tipus “sempre desperten una reivindicació de garanties en els drets de les dones”.