"Que no comptin amb nosaltres". Així de contundent s'ha expressat el líder de Vox, Santiago Abascal, després que el PP hagi pactat amb el govern espanyol el repartiment de 347 menors migrants no acompanyats arribats a les Canàries. La formació d'extrema dreta ja havia amenaçat amb trencar els pactes que donen suport al PP a diverses autonomies si s'acceptava el repartiment, amenaça que el PP no ha tingut en compte a la Conferència Sectorial celebrada aquest dimecres a Tenerife. Abascal ha acusat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, "d'estendre la mà a Sánchez" des que és president del partit, i Vox ha lamentat que el líder popular ha "obligat" els seus presidents autonòmics a acceptar el repartiment proposat pel govern espanyol. Divorci a la vista i sí, en aquest cas, és perquè hi ha terceres persones (o partits). Els d'extrema dreta no poden suportar que el PP els hagi enganyat amb Pedro Sánchez i han trencat peres a la seva manera: donant per trencats els pactes amb el PP a les autonomies.

Un cop s'oficialitzi el divorci, s'haurà de mirar què fer amb els fills, que en aquest cas són les comunitats autònomes, i El Mundo té la solució: "Els barons del PP activen plans per governar sense Vox". Aquests pactes trencats afecten Castella i Lleó, Múrcia, Aragó, Extremadura i el País Valencià i, com que els populars ja temien aquest divorci, el rotatiu assegura que feia dies que tenien preparats plans alternatius. Al PP ja saben qui seran els substituts dels consellers que dimiteixin i fins i tot es plantegen reorganitzar l'organigrama i amortitzar alguna conselleria per donar un missatge d'austeritat. "Havien de prevenir i estar preparats per a l'escenari principal, i és el que van fer abans que ahir a la nit, a les 22.35 hores, Vox donés per fet el cop de porta", relata el diari. Tot en ordre, sembla que els fills no hauran de patir pel divorci.

"El PP accepta el repartiment de menors i exigeix al govern espanyol que declari la crisi migratòria". Aquest és el titular que escull l'ABC, menys incendiari i per evitar crear més conflicte entre els pares. El pacte segellat aquest dimecres entre el govern espanyol i el PP fixa que es repartiran de manera urgent 347 menors estrangers no acompanyats a les diverses comunitats de l’Estat, una distribució que situa Catalunya com el territori que més n’absorbirà. El Govern de la Generalitat s’ha abstingut en la votació d’aquest repartiment. 

Finalment, donem un cop d'ull a La Razón que no es va perdre aquest dimecres l'entrega dels premis anuals de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi). Mentre al Palau de Congressos de Lloret de Mar s'hi celebrava l'acte, a l'exterior unes 150 persones, segons la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, i 300, segons l'organització, es van manifestar contra la presència del rei Felip VI (ho expliquem perquè aquest diari no ho menciona). La concentració es va fer enmig d'un fort desplegament policia i va transcórrer sense incidents i cap a tres quarts de vuit del vespre es va dissoldre. Què diu la resta de premsa d'aquest dijous?

El Mundo
El Mundo
El País
El País
ABC
ABC
La Razón
La Razón
La Vanguardia
La Vanguardia
El periódico
El Periódico
Ara
Ara
El Punt Avui
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!