La revista dels metges alemanys, Ärztezeitung, ha criticat amb duresa el pla de vacunacions que ha anunciat el president espanyol, Pedro Sánchez, i ha expressat dubtes que es pugui dur realment a terme.

Recollint declaracions de col·lectius de metges espanyols, la revista titula obertament que "els experts dubten del pla de vacunació" del govern de Pedro Sánchez, en referència al fet que és massa ambiciós per les capacitats que té Espanya.

"El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, va anunciar dimarts que en el mes de juny de l'any vinent entre el 50 i el 70% dels 47 milions d'espanyols estaran vacunats contra la covid. El ministeri fins i tot espera que el 100% de la població estigui vacunada a finals de l'any vinent. No obstant això, els experts posen en dubte que es pugui aconseguir la vacunació de tota la població de forma ràpida amb el pla de vacunació que s'ha previst, perquè es farà [només] amb 13.000 centres de salut de tot el país", assenyala. Afegeix que els centres de salut són massa petits per a una vacunació massiva, i que no serà fàcil fer-les amb aquesta magnitud.

"Els experts dubten del pla de vacunació espanyol", titula la revista dels metges alemanys

La decisió espanyola d'utilitzar petits punts de vacunació contrasta amb la d'Alemanya, on es preveu que s'utilitzaran grans instal·lacions, com recintes firals, sales de concert o gimnasos.

La revista recull en aquest sentit declaracions del secretari general del sindicat espanyol de metges CESM, Francisco Miralles, que parla també de la falta de sanitaris. "Amb l'escassedat de personal, els centres sanitaris espanyols, que ja estan arribant al límit amb la vacunació contra la grip, pot ser que no puguin complir amb el calendari de vacunació previst contra la covid", assenyala. Miralles creu molt més encertat el model alemany de grans recintes.

La revista també parla amb el president de l'Associació Espanyola de Vacunació, Amós García Rojas, que posa en dubte que el 70% d'espanyols estigui vacunat abans de juny. Rojas també parla de problemes logístics.

"Els centres sanitaris espanyols no estan en condicions d'emmagatzemar les primeres vacunes de Pfizer i BionTech a una temperatura de menys 70 graus", apunta.

Segons Ärztezeitung, el ministeri de Sanitat encara no ha trobat una solució a aquest problema.