El candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat aquest dilluns al seu rival socialista, Pedro Sánchez, d'haver generat un enorme deute amb les seves polítiques, que ha qualificat de "sanchistes". La topada per l'economia s'ha produït en el primer bloc del debat cara a cara d'Atresmedia, on Feijóo ha deixat anar que el deute generat per Sánchez obliga els espanyols a pagar "200 milions d'euros al dia, 8 milions d'euros cada hora en interessos pel deute". En aquest primer apartat, Feijóo ha llançat el primer retret a Sánchez pels pactes amb l'independentisme. El líder del PP ha criticat la llei de l'habitatge, pactada amb ERC i Bildu amb el govern de coalició.

El debat ha arrencat amb intensitat, i amb un Feijóo directe a l’atac contra Sánchez, començant pels retrets per no haver volgut fer un debat amb la resta de socis del govern, una demanda insistent abans de l'inici de la campanya. En aquest primer bloc, sobre economia, el líder del PP ha criticat la política de Pedro Sánchez, acusant-lo fins i tot de mentir amb les dades. Feijóo ha replicat Sánchez quan aquest ha dit que l’economia espanyola va bé assegurant que “els espanyols tenim bon sentit de l’humor, però és una falta de respecte que ens digui que l’economia va bé”.

 

🔴 Debat Sánchez - Feijóo, DIRECTE | Cara a cara de les eleccions generals 2023

Pocs minuts abans d'haver-se iniciat el debat, Feijóo ha posat sobre la taula els atacs al “sanchisme”. Ho ha deixat anar per criticar que l’economia per anar bé necessita un govern estable i tenir una sola política econòmica. En canvi, ha dit Feijóo, el govern actual té “la de Podemos, la del Partit Comunista i la del partit sanchista”. Sánchez ha intentat interrompre Feijóo en diverses ocasions, fet que ha provocat que el mateix líder del PP li hagi demanat que no es posés “nerviós”.

Sánchez ha tret pit de les iniciatives econòmiques del govern espanyol, però s’ha trobat amb l’oposició d’un Feijóo que fins i tot ha criticat mesures com la gratuïtat del transport públic i els viatges als joves. “Li paga els trens als rics i els viatges als fills dels rics”, ha comentat Feijóo, abans de dir que l’economia espanyola ha empitjorat sota la batuta de Pedro Sánchez.

 

 

El líder del PP ha acusat Pedro Sánchez d’estar engreixant el deute d’Espanya. “Ens ha endeutat, 8 milions d’euros al dia, ens ha apujat els impostos, ha deixat el país a la cua en creixement econòmic i ens ha cobrat 40.000 milions més en impostos el 2022 que el 2021”. Sánchez li ha replicat que Espanya s’ha endeutat per comprar vacunes, mascaretes i protegir els sectors que han necessitat ajuda després de la pandèmia.

 

 

Feijóo ha aprofitat la seva experiència com a president de la Xunta de Galícia per treure pit i ha acusat Sánchez de tenir facilitat en mentir i l’ha advertit que a ell no l’enredaria.