Eduard Sanz, regidor del PSC i fins ara primer tinent d'alcaldia d’Esplugues de Llobregat, serà el nou alcalde en substitució de Pilar Díaz. Així ho ha fet públic el Partit Socialista aquest divendres, després que fa unes setmanes Díaz fos nomenada delegada del Govern a les comarques de Barcelona. El relleu es farà oficial en un ple extraordinari el pròxim 2 d'octubre, en què Díaz anunciarà la seva renúncia després de divuit anys al capdavant del consistori. La investidura de Sanz no hauria de trobar-se amb cap impediment perquè el PSC governa a Esplugues en majoria, amb 11 dels 21 regidors del ple.

Pilar Díaz va accedir a l’alcaldia d’Esplugues el 12 de juny de 2006, en substitució de Lorenzo Palacín, convertint-se en la primera dona al capdavant de l’alcaldia espluguina. Díaz havia estat des del 2003 primera tinent d’alcaldia i portaveu del Grup Municipal Socialista. Per la seva banda, Eduard Sanz, Sanz, de 52 anys i de professió tècnic especialista en Electrònica Industrial, ocupava des del 2015 la primera tinença d’Alcaldia i la regidoria de Territori i Sostenibilitat. Anteriorment, havia sigut regidor de Joventut (1999-2003), de Cultura (2007-2011) i tercer tinent d’Alcaldia i regidor de Cultura, Patrimoni i Habitatge Social (2011-2015).

El PSC reconeix "l’excel·lent llegat" que deixa Pilar Díaz a la ciutat

El grup socialista a l'Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha volgut destacar que Díaz marxa sent l'alcaldessa socialista que més anys ha estat liderant un ajuntament a Catalunya, i li reconeix "l'excel·lent llegat" que deixa a la ciutat. Des del PSC han agraït "tota la feina feta, el seu lideratge i impuls que han fet que aquesta sigui la millor ciutat per viure, alhora que l'ha posicionat al mapa". També li han desitjat molta sort i encerts en la seva nova etapa com a delegada del Govern. Els socialistes també han tingut unes paraules per al que tot apunta que serà l'alcalde entrant, Eduard Sanz. Diuen que Sanz "ha estat la mà dreta de l'alcaldessa, construint aquesta Espluguem que tant estimem" i han donat ànims i mostrat les seves ganes de veure "el treball que farà en els pròxims anys".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!