La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha ironitzat que el model de trilingüisme que “estan venent” PP i Ciutadans dins de l’acord d’investidura és “fum” i està “superat” pel model plurilingüe que és pel qual ara s’aposta a Europa i està implantat a Catalunya.
Ruiz ha fet aquestes valoracions en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu on la consellera de Presidència, Neus Munté, ha insistit a denunciar que l'executiu espanyol ja fa massa mesos que està “absent” i “en funcions”, per la qual cosa ha assegurat que el Govern se suma a “l’estupor internacional” que provoca un gabinet sense veu a nivell europeu.
Model plurilingüe
Ruiz ha explicat que el model plurilingüe es basa en el domini de les dues llengües oficials, català i castellà, ple domini de l’anglès i una segona llengua europea, a més de la potenciació de les diferents llengües maternes dels estudiants catalans.
En qualsevol cas, la consellera ha assegurat que aquest acord pel trilingüisme pactat entre PP i C's no tindrà “cap” impacte en el model lingüístic d'immersió que contempla l’Estatut i la llei d’Educació vigent, i ha acusat PP i Ciutadans de posar “la ideologia per davant de la pedagogia” en aquesta qüestió. “Haurien de saber que la immersió és una eina pedagògica, no ideològica”, ha retret.
Ronda de contactes
De la seva banda, la consellera de Presidència, Neus Munté, ha insistit en la roda de premsa que el president, Carles Puigdemont, farà una ronda de trobades amb tots els grups del Parlament, començant amb la CUP i acabant amb JxSí, abans de sotmetre’s a la qüestió de confiança.
Això no obstant, ha deixat clar que l’objectiu no serà “negociar” sinó “escoltar” els grups. “Es tracta d’intercanviar opinions, escoltar les formacions polítiques i Puigdemont els explicarà el perquè d’aquesta qüestió”, ha reblat.
Precisament, avui el president ha comunicat formalment al Parlament la seva voluntat de sotmetre's a aquesta votació.
RUI
En relació al referèndum unilateral, Munté ha deixat clar que el Govern està disposat a estudiar les propostes que generin consens, però sempre deixant clar que hauran de ser “susceptibles d’incorporar-les al full de ruta, que és el que compta amb el consens majoritari”.
Així mateix, la consellera ha insistit que per, abordar aquestes qüestions, cal primer superar la qüestió de confiança i tot seguit encarar el debat de política general i el de pressupostos.
Trobada amb Albiol
En relació a la trobada que li ha demanat el líder del PP, Xavier Garcia Albiol, per explicar-li l’acord amb C’s per al debat d’investidura que avui comença al Congrés, Munté ha ironitzat que si es tracta d’un acord entre aquests dos partits, el normal seria que fossin tots dos els qui el presentessin. “Sembla una competició entre ells dos a veure qui s’apropia d’un acord profundament lesiu per a Catalunya, però que no tindrà cap efecte”, ha reblat.
La conselleria s’ha referit també a la presentació d’al·legacions per part del Parlament contra l’incident d’execució de la sentència que ha presentat el TC arran de l’aprovació de les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent.
Munté ha insistit que el Govern estarà al constat del Parlament i la seva presidenta en allò que decideixi, tot i que ha recordat que el consell executiu sempre ha estat partidari d’esgotar les vies que planteja la legislació espanyola per tal de poder recorre després a l’àmbit internacional.