El PSC transita per la línia que hi ha entre l'independentisme i la dreta unionista, més després de l'aliança amb Esquerra Republicana per a la investidura de Pedro Sánchez. D'aquí que els socialistes catalans hagin mogut fitxa per marcar perfil propi en relació a la inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat. 

Si ahir ja van expressar els seus "dubtes seriosos" sobre el fet que la Junta Electoral Central, un òrgan administratiu, tingui competència per apartar un president de la Generalitat, avui han anat un pas més enllà. Els d'Iceta han presentat una proposta de resolució en la qual "conviden" la Mesa del Parlament a presentar un recurs contra l'acord de la JEC. 

En essència, el contingut de la resolució del PSC coincideix en alguns aspectes amb alguns apartats de la de JxCat, ERC i la CUP. Concretament, els socialistes catalans "constaten que les causes de cessament del president estan previstes a l'Estatut, a la llei de presidència i al reglament del Parlament" i que la sentència d'inhabilitació del TSJC contra Torra, que ha motivat el veredicte de la JEC, "no és encara ferma". 

Pel que fa l'escrit que proposa Catalunya en Comú, l'esperit és pràcticament calcat al de JxCat, ERC i la CUP, però modula més el to i evita qualsevol referència a l'autodeterminació. El text critica que la JEC "s'ha extralimitat en les seves funcions, vulnerant el dret al sufragi passiu" i rebutja tant la decisió d'inhabilitar Torra com Junqueras. Ho remata vinculant la resolució d'ahir a una "estratègia de la dreta i l'extrema dreta per interferir en el debat d'investidura".