El socialista Josep Fèlix Ballesteros ha guanyat per la mínima les eleccions municipals a Tarragona i ha aconseguit ser per tercer cop la força més votada a la ciutat. ERC, de la mà de Pau Ricomà, ha quedat en segona posició empatat a regidors amb els socialistes i a pocs vots de diferència. 

Fins ara, Ballesteros governava amb el suport del Partit Popular i Unió. El PSC va guanyar les eleccions de 2015 amb 9 regidors, tot i perdre'n 3 respecte les eleccions del 2011, i Ciutadans va quedar en segon lloc, en un empat de regidors amb ERC i el PP. Ballesteros va ser escollit alcalde i va governar en minoria fins al 2016.

Les crítiques pels Jocs Mediterranis, la investigació judicial del cas Inipro o la gestió de l’1-O han passat factura al socialista, que ha perdut dos representants al consistori. Tanmateix, com ja ha repetit en diverses ocasions durant la campanya, no tanca la porta a governar en solitari.

Ciutadans ha caigut a la tercera posició amb 4 regidors, seguit de Junts per Tarragona, amb 3, i En Comú Podem, la CUP i el PP, que en tenen 2.

Pellicer manté el lideratge a Reus

Carles Pellicer ha aconseguit revalidar la victòria a la capital del Baix Camp amb el mateix nombre de regidors, set. Fins ara, Reus era la ciutat més gran de Catalunya en mans de Convergència — actualment Junts per Reus —.  Els darrers vuit anys, CiU ha ocupat l'alcaldia amb Pellicer, el primer candidat que va ser capaç de trencar la tradicional hegemonia socialista a la ciutat. Les darreres últimes eleccions, l'any 2015, Pellicer va perdre dos mil vots i tres regidors, però una patacada encara més gran del PSC li va permetre mantenir-se, amb el suport d'ERC.

Ara, Junts per Reus ha aconseguit mantenir-se al capdavant dels comicis, seguit del PSC i ERC amb sis regidors i gairebé el mateix nombre de vots i de Ciutadans i la CUP, amb tres cadascú. A més, cal destacar que la formació Ara Reus ha aconseguit mantenir les dues cadires que tenia l'anterior legislatura.  

La fragmentació, sense majories clares, ha marcat novament les eleccions de la ciutat, on seran necessaris les converses i pactes per poder formar un govern estable

Tortosa vota Roigé

Meritxell Roigé (Junts per Tortosa) només porta un any a l’alcaldia, després d’agafar el relleu de Ferran Bel, que va renunciar per centrar-se en el seu càrrec de diputat al Congrés.  Bel va deixar el càrrec després d'onze anys al capdavant del consistori de la capital del Baix Ebre i sembla que el canvi de cara no ha passat factura a Junts per Tortosa. Roigé ha aconseguit tornar a guanyar el lideratge de la ciutat, aquest cop amb 7 regidors, un menys que en les darreres eleccions

En Comú Guanyem ha passat de la tercera a la segona posició, amb 5 representants, i ERC ha baixat a la tercera, amb 4. Tot i que a les eleccions generals ERC va doblar en vots a Junts per Catalunya a Tortosa, el vot municipalista ha canviat totalment. Les dues formacions, però, podrien repetir el pacte que mantenien fins ara per assolir la majoria.

D'altra banda, el PP, que va arribar a tenir Tortosa com un dels seus principals bastions electorals municipals a Catalunya –arribant a sis regidors i entrant al govern de la ciutat amb els socialistes-, es queda sense representació per primer cop.

El PSC guanya al Vendrell sense l’històric Martí Carnicer

El socialista Kenneth Martínez ha guanyat les municipals a la capital del Baix Penedès amb 7 regidors i pren el relleu de l’històric Martí Carnicer, després de quatre dècades en política i vint-i-dos anys com a alcalde del Vendrell. Molt de prop el segueix la coalició Som Poble- ERC, una formació que aglutina sectors d’esquerra com la CUP, ERC o Izquierda Unida, que ha entrat amb molta força al consistori i s’ha situat en segona posició amb 6 regidors.

Ciutadans i Junts pel Vendrell han aconseguit dos regidors, igual que Primàries, que ha irromput a l'ajuntament. Podemos, i la candidatura dels barris marítims AVP, per la seva banda, tindran un representant. 

A més, el Vendrell acaba aquesta legislatura amb la presència de l'extremadreta a l'ajuntament. El partit xenòfob Plataforma per Catalunya, de la mà d’August Armengol, va aconseguir quatre regidors a les eleccions de 2007, cinc a les de 2011 i tres a les de 2015. Però enguany, el partit, ara anomenat SOMI, no ha aconseguit representació.

Vila-seca diu adéu a Josep Poblet

El també històric Josep Poblet ha abandonat l’Ajuntament de Vila-seca després de governar des de l’any 1993 amb àmplies majories. Tanmateix, ara sense ell, l’antiga Convergència, ara anomenada Vila-seca Segura, ha revalidat la victòria amb més d'un 30% dels vots i 8 regidors, 3 per sota de les darreres eleccions. Ciutadans, en canvi,en puja 2 i repeteix la segona posició amb 5 regidors. 

ERC arrasa a Amposta

El republicà Adam Tomàs ha revalidat l'alcaldia d'Amposta ampliant amb cinc regidors més la majoria absoluta que havia obtingut fa quatre anys. Esquerra d'Amposta-ERC ha arrasat a les urnes amb setze regidors i podrà governar, novament, sense dependre de pactes amb altres forces. Els republicans han capitalitzat l'alcaldia després de 28 anys de majories convergents. Precisament, els hereus d'aquesta formació, Junts per Amposta, amb Manel Masià com a cap de llista, s'han enfonsat perdent sis dels set regidors que havien obtingut el 2015 i deixa de ser la principal força de l'oposició.