Elisenda Alamany serà la número 2 de la candidatura d'Oriol Junqueras, Militància Decidim, per liderar ERC. En la presentació del seu projecte per tornar a ser president del partit, Junqueras ha proposat a la líder de la formació republicana a l'Ajuntament de Barcelona com a secretària general. Alamany ha reivindicat la necessitat de "construir una Catalunya des de l'independentisme i les esquerres", dues idees que creu que representa Junqueras i que només pot aconseguir ERC. "Vull aixecar aquest partit, és Esquerra Republicana de Catalunya i ha de tornar gran, tan gran com Catalunya necessita", ha exclamat, alhora que ha defensat que ni "els convergents ni els socialistes" no construiran una "Catalunya lliure i justa". 

Elisenda Alamany Oriol Junqueras ERC militancia decidim erc / Montse Giralt
Oriol Junqueras ERC i Elisenda Alamany durant la presentació de la candidatura Militància Decidim. Foto: Montse Giralt

Elisenda Alamany: "Tornarà a ser l'hora d'ERC"

L'aspirant a secretària general d'ERC ha reconegut que ni el partit ni l'independentisme no passen pel millor moment, però s'ha mostrat convençuda que si el primer recupera forces, el moviment tornarà a revifar. "A l'inici del procés era Esquerra qui liderava, qui governava les paraules del país, qui liderava discurs nacional majoritari del país", ha assenyalat. I és en la força del relat on ha situat la clau per poder recuperar el suport de la ciutadania i assolir una nova majoria independentista al Parlament. "En els últims anys el nostre partit ha guanyat eleccions i ha governat el país, però no ha governat les paraules, no ha liderat l'agenda política del pais, no ha imaginat el país", ha reconegut. Així, Alamany ha insistit que ERC és "imprescindible" per "fer país" i ha augurat que "tornarà a ser l'hora d'ERC". "Ens hem de fixar el repte de liderar el discurs nacional del nostre país, si no som nosaltres són altres els qui ho faran. (...) Un independentisme ferm, fort i guanyador només el pot representar Esquerra amb un projecte nacional que doni respostes al dia a dia de la gent", ha valorat.  "Si Esquerra és forta, aquest país és imparable", ha reblat.

 

Alamany ha situat la pèrdua de suports de l'independentisme en el marc d'un "procés de canvi"  on hi ha "passes endavant i enrere", i on pesa més la pròpia debilitat que no pas la força dels contrincants. "L'independentisme retrocedeix quan ens quedem sense energia, sense idees, iniciativa, sense trepitjar el carrer", ha assenyalat. En aquest context ha subratllat que "no serveix de res fer-se mala sang", i ha apostat per preparar-se i organitzar-se per "ser més forts". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!