L'empresa Openchip & Software Technologies, companyia amb seu a Barcelona que es dedica al disseny de xips, ha contractat la parella del ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel Albares, l'executiva Therese Jamaa, com a "vicepresidenta d'aliances estratègiques". Segons ha revelat El Confidencial, la contractació de Jamaa es va produir el mes de juny, un mes després que aquesta companyia —que no va tenir facturació el 2022 i 2023— rebés 111 milions d'euros dels Fonts Next Generation. Des de la companyia han assegurat al mitjà citat que Jamaa va passar per "un procés de selecció juntament amb altres candidats coordinat per un caçatalents" i han justificat que és "una dona amb una sòlida i reputada carrera professional en el sector tecnològic i de les telecomunicacions, on ha ocupat càrrecs d'alta direcció en diferents empreses". Openchip ha restat importància al fet que Jamaa sigui parella d'Albares, ha assegurat que no ha estat involucrada en el projecte de concessió dels fons públics, i han insistit en la seva àmplia trajectòria en el sector tecnològic. 

 La directiva francesa d'origen libanès ha treballat anteriorment en el món de les telecomunicacions. Va ser vicepresidenta de Huawei a Espanya durant un any i fins al maig del 2023, després del veto al grup xinès per part dels Estats Units i la Unió Europea. Anteriorment, també havia treballat com a gerent de la patronal GSMA en relació amb Mobile World Capital, i com a directora de desenvolupament de negocis a l'americana Qualcomm i a Vodafone. D'altra banda, el maig del 2023 va passar a formar part del consell d'Aigües de Barcelona, i a finals d'any el govern espanyol la va nomenar consellera  d'Hispasat en representació de Redeia, empresa pública controlada per l'executiu a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI). 

 Què és Openchip?

Openchip és una societat limitada propietat de l'exdirectiu de Naturgy Carlos Kinder. Es presenta com una empresa que dissenya "xips acceleradors d'alt rendiment i eficiència energètica" que han de servir per "accelerar el descobriment científic, visualitzar grans quantitats de dades i ser inclosos en infinitat de dispositius per brindar serveis intel·ligents als consumidors a gran escala". Va ser una de les quatre empreses espanyoles seleccionades per la Comissió Europea el juny del 2023 com un Projecte Important d'Interès Comú Europeu. Això implicava que podrien rebre ajudes públiques per a desenvolupar projectes en l'àmbit de la microelectrònica i les tecnologies de comunicació. Les altres empreses seleccionades a l'estat van ser KDPOF, Innova IRV Microelectronics i  Semidynamics Technology Services. Des de fa tres mesos, Openchip publicita a través de la seva web més d'una vintena de llocs de feina en diferents àmbits.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!