El 3 d'octubre, els CDR i altres plataformes independentistes han convocat una concentració a les portes del TSJC. L'objectiu? Encerclar-lo per protestar i recordar els tres anys del discurs del Rei després del referèndum de l'1 d'octubre i recordar la vaga general que es va viure el 2017. L'acte ha aplegat un centenar d'independentistes que, guardant les distàncies, i amb les mesures de seguretat que marca la Covid-19, han llegit els parlaments pertinents abans de l'acció.
Des de la Plataforma 3 d'octubre han exigit "mesures de Pla de Xoc social real perquè la crisi no la paguin els més febles". La denúncia ha anat més enllà dels poders de l'estat i també s'han fet extensius reclams feministes o ecològics. En el context de la pandèmia actual, també han reclamat més ajudes pels teatres i la cultura i una escola pública de qualitat i oberta a tothom.
Els actes no acaben aquí. La Plataforma també ha convocat un acte "antirepressiu" el 6 d’octubre “per exigir la fi de la repressió, l’alliberament de tots els presos socials, sindicals i polítics i la implementació del dret de decidir-ho tot, base de la democràcia, per a la construcció social" de Catalunya.
🔴 MANIFESTACIÓ | Segueix en directe la protesta de la @plataforma3o al Passeig de Lluís Companys a les portes del TSJC.
— L’Alerta 🎗 (@lalertacanal) October 3, 2020
📸 @Occat93 pic.twitter.com/5ntyJrMep1
La representació política parlamentària ha estat representada pel diputat Carles Riera, de la CUP. Enfocat en les properes eleccions demana que aquestes serveixin per "un nou cicle" i que s'agafin "amb tota la il·lusió i tota l'empenta per iniciar de forma real el dret a l'autodeterminació". Sobre com s'organitzarà la CUP, de moment, silenci: "En aquests moments la nostra militància està discutint el programa polític, la nostra proposta estratègica, a més de la llista electoral, els perfils i la llista que lideri el moviment".