El 3 d'octubre, els CDR i altres plataformes independentistes han convocat una concentració a les portes del TSJC. L'objectiu? Encerclar-lo per protestar i recordar els tres anys del discurs del Rei després del referèndum de l'1 d'octubre i recordar la vaga general que es va viure el 2017. L'acte ha aplegat un centenar d'independentistes que, guardant les distàncies, i amb les mesures de seguretat que marca la Covid-19, han llegit els parlaments pertinents abans de l'acció.

Des de la Plataforma 3 d'octubre han exigit "mesures de Pla de Xoc social real perquè la crisi no la paguin els més febles". La denúncia ha anat més enllà dels poders de l'estat i també s'han fet extensius reclams feministes o ecològics. En el context de la pandèmia actual, també han reclamat més ajudes pels teatres i la cultura i una escola pública de qualitat i oberta a tothom. 

Manifestants davant del TSJC / Foto: ACN

Els actes no acaben aquí. La Plataforma també ha convocat un acte "antirepressiu" el 6 d’octubre “per exigir la fi de la repressió, l’alliberament de tots els presos socials, sindicals i polítics i la implementació del dret de decidir-ho tot, base de la democràcia, per a la construcció social" de Catalunya.

La representació política parlamentària ha estat representada pel diputat Carles Riera, de la CUP. Enfocat en les properes eleccions demana que aquestes serveixin per "un nou cicle" i que s'agafin "amb tota la il·lusió i tota l'empenta per iniciar de forma real el dret a l'autodeterminació". Sobre com s'organitzarà la CUP, de moment, silenci: "En aquests moments la nostra militància està discutint el programa polític, la nostra proposta estratègica, a més de la llista electoral, els perfils i la llista que lideri el moviment".