Primeres enquestes després del tancament dels col·legis electorals. L'enquesta de GAD3 dibuixa una àmplia victòria del PSOE que guanya una trentena d'escons més i se situa a 116-121. La fragmentació de les dretes passaria factura al PP, que perd una seixantena de diputats i es queda en un segon lloc amb 69-73 escons.
Darrere seu, s'hi situa Ciutadans que puja fins als 48-49 escons, situant-se per sobre dels 32 actuals. Unidas Podemos i les seves confluències cauen al quart lloc, amb 42-45 diputats -en tenien 71-. Vox irromp al Congrés amb 36-38 escons.
Dels partits bascos, el PNV guanya un diputat i puja fins als 6, mentre que Bildu manté la representació actual de 2 escons. Navarra Suma (coalició d'Unión del Pueblo Navarro, Ciutadans i Partit Popular de Navarra) treu 2 diputats. Coalició Canària i Compromís aconsegueixen un diputat cada un.
ERC i PSC, frec a frec a Catalunya
A Catalunya, ERC guanya i passa del 9 diputats actuals a una forquilla de 13-14. El segon més votat és el PSC amb 12-13 escons i, en tercer lloc, s'hi situa En Comú Podem amb 8 escons. Ciutadans recull 5 diputats, empatant amb JxCat que cau dels 8 diputats que va recollir CDC el 2016.
El PP recull 2 diputats a Catalunya i Vox i Front Republicà aconsegueixen entrar a la cambra espanyola amb un diputat cada un.
Possibles pactes de govern
Valorant aquests resultats per la banda alta de la forquilla, queda descartat cap pacte de les dretes, ja que PP-Cs-Vox es queden amb 160 escons, lluny de la majoria absoluta de 176. Així doncs, l'únic partit amb opcions de formar govern és el PSOE, però necessitaria sí o sí el suport d'Unidas Podemos i dels partits independentistes o, com a mínim, d'ERC.