A dues setmanes perquè finalitzi el termini per pagar la fiança de 5,8 milions d'euros que va imposar el jutjat 13 de Barcelona a 30 membres del Govern processats per la realització referèndum de l'1 d'octubre del 2017, les entitats han doblat els esforços per aconseguir pagar-la abans del 10 de maig, el cas més clar és el de l'ANC, que ha enviat un comunicat als seus socis en aquesta línia.
Disset d'aquests trenta processats per la jutge Alejandra Gil han d'afrontar la fiança i, segons ha pogut saber ElNacional.cat, des de les entitats hi ha certs dubtes i no es preveu que, amb els nivells de recaptació actuals, no s'arribarà a recaptar la xifra indicada. Si el dia 10 de maig els processats no poden abonar la totalitat de la fiança, el poder judicial procedirà a embargar els seus béns.
⬛️⬜️ Omplim la Caixa @DeSolidaritat! Els 17 acusats de malversació pel jutjat número 13 de BCN han de fer front a una fiança de 5,8 milions d'euros per la celebració de l'1-O.
— Assemblea Nacional 🧭 (@assemblea) 24 d’abril de 2019
Entre tots vam fer l'1-O, entre tots plantem cara a la repressió!
👉 https://t.co/tNUh10iTN1#Makeamove pic.twitter.com/lOMUMREpTM
🔔 El jutjat núm. 13 dona de termini el 26 d’abril per pagar la fiança conjunta de 5,8 milions d'euros a tots els processats per la celebració de l'1-O.
— Òmnium Cultural (@omnium) 24 d’abril de 2019
Ajudem a omplir la Caixa de Solidaritat, l'autoderminació no és cap delicte! 👉🏻 https://t.co/ltIqGg2EOV pic.twitter.com/jNHJzwBty1
❗El jutjat número 13 de Barcelona demana 💰 *5.800.000€* de fiança a 17 companys/es👨🏻👩🏻 per organitzar el referèndum de l’1 d’octubre🗳.
— Col·lectiu Praga (@CollectiuPraga) April 24, 2019
☝Ara mateix estan molt lluny d’aconseguir la xifra. Ens necessiten a tots, *els ajudem?*💪
https://t.co/E0N646i7TQ i fes el teu donatiu.
A més a més, durant la diada de Sant Jordi, totes les entitats i partits sobiranistes van posar urnes a les seves parades arreu de Catalunya per tal que qui volgués fes les seves aportacions a la Caixa de Solidaritat.
Qui són els 30 processats?
- Antoni Molons García, secretari de Difusió i Atenció Ciutadana del Departament de Presidència de la Generalitat, malversació i prevaricació
- Joaquim Nin Borredà, secretari general del Departament de Presidència de la Generalitat, malversació, desobediència i prevariació.
- Jaume Clotet Planas, director general de Comunicació del Govern de la Generalitat, malversació.
- Josep Ginesta Vicente, secretari general de Treball, Afers Socials i Família, malversació.
- David Palanques Bonavia, responsable de l’àrea TIC del Departament de Treball, Afers Socials i Família, malversació.
- David Franco Sánchez, responsable de l’àrea TIC del Departament de Treball, Afers Socials i Família, malversació.
- Francesc Sutrías Grau, director general de Patrimoni (vicepresidència, Economia i Hisenda), malversació i desobediència.
- Aleix Villatoro Oliver, secretari general del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, malversació, desobediència, revelació de secrets i prevaricació.
- Amadeu Altafaj Tardio, director de la delegació del Govern de Catalunya a la Unió Europea, malversació i prevaricació.
- Albert Royo Mariné, secretari general del Patronat Catalunya Món-Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, malversació i falsedat documental.
- Natàlia Garriga Ibáñez, directora de Serveis integrada a la secretaria general depenent de la vicepresidència d’Economia, malversació.
- Pablo Raventós, director general d’Unipost, malversació i desobediència.
- Rosa Maria Rodríguez Curto, directora general de Servei de T-Systems, malversació.
- Francesc Fàbregas Bonet, administrador d’El Vallenc, malversació i desobediència.
- Josuè Sallent, director d’Estratègia i Innovació en el CTTI, malversació.
- Xavier Puig Farré, responsable de l’àrea TIC del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, malversació.
- Rosa Vidal Planella, interventora general de la Generalitat, malversació, desobediència i falsedat documental.
- Meritxell Masó Carbó, secretària general del Departament de Governació, desobediència.
- Núria Llorach Boladeras, vicepresidenta i administradora única de la CCMA, desobediència.
- Frederic Udina Abelló, director de l’Idescat, desobediència i revelació de secrets.
- Montserrat Vidal Roca, àrea de Processos Electorals i consultes Populars, desobediència.
- Vicent Sanchis Llàcer, director de TV3, desobediència.
- Saül Gordillo Bernàrdez, director de Catalunya Ràdio, desobediència.
- Martí Patxot, director corporatiu, comercial i de màrqueting de CCMA, desobediència.
- Mercedes Martínez, encarregada de supervisar les obres en una nau que havia de ser el centre de recollida de dades, desobediència.
- Joan Manel Gómez Sanz, cap de Riscos del Centre de Seguretat de la Informació del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya, desobediència.
- Josep Masoliver Puig, treballador de Fundacio.cat, desobediència.
- José María Gispert Giménez, gerent d’Indugraf Offset SA, desobediència.
- Marta Garsaball Pujol, autoritzada en un compte bancari a Brussel·les el titular del qual era la Delegació del Govern de la Generalitat, falsedat documental.
- Daniel Gimeno Alcañiz, responsable del tractament del fitxer de dades del Registre de participants en consultes no referendàries, revelació de secrets.