L'assemblea d'ERC Manresa ha aprovat per unanimitat aquest dimecres al vespre un pacte tripartit amb PSC i Impulsem -adscrit al PDeCAT- per formar govern a la capital del Bages. Els republicans confien que les altres dues formacions ratificaran l'acord en les pròximes hores, informa l'agència ACN. Entre les tres formacions sumen la majoria absoluta marcada en 13 regidors, 7 d'ERC, 4 del PSC i 2 d'Impulsem. Les negociacions amb Junts, el partit amb qui ERC ha governat en coalició en la darrera legislatura, es van trencar la setmana passada. Per als republicans, arribar a un acord amb ells ha estat el seu "principal objectiu", però després de les reunions celebrades entre tots dos partits, ERC va manifestar haver percebut "una gran desorientació".

L'Assemblea d'ERC a Manresa ha aprovat per unanimitat aquest dimecres al vespre la proposta d'acord amb PSC i Impulsem per formar govern i "continuar liderant la transformació de la ciutat". El pacte, afirmen els republicans en un comunicat, es basa en un model de ciutat compartit entre els partits i en la voluntat de tirar endavant els projectes estratègics ja engegats. L'assemblea ha valorat el conjunt de projectes consensuats en el govern 2019-2023, que disposen de finançament i calendari, i ha prioritzat "la necessitat de dur-los a terme sense marrades o dilacions".

Els tres partits fonamenten l'acord en compromisos com ara el treball planificat que "assumeix i valora aquells projectes estratègics de ciutat ja engegats"; el creixement l'economia, la millora de la connectivitat i la generació de llocs de treball, o la diversitat.

Pacte de PSC i Junts a Cervera

D'altra banda, el PSC-CP i Junts-CM han arribat a un acord per repartir-se l'Ajuntament de Cervera i el Consell Comarcal de la Segarra la pròxima legislatura. El pacte estableix que per als propers quatre anys, l'alcalde de Cervera serà el socialista Jan Pomés, cap de la llista més votada a Cervera en les darreres eleccions municipals. Alhora, el pròxim president del Consell Comarcal de la Segarra serà Ramon Augé, membre de les candidatures de Junts-CM, les que han aconseguit més consellers comarcals i regidors a la Segarra en els comicis del 28 de maig. Ambdues formacions han explicat que el pacte sorgeix per la "necessitat" d'una col·laboració "sòlida i eficaç" per assolir un govern d'unitat. Les dues formacions també han explicat que el pacte es basa en la idea de representar "de manera àmplia i diversa" els interessos de la ciutadania de Cervera i la Segarra. Els partits es comprometen, així, a treballar conjuntament per abordar les necessitats de la ciutadania, "promovent el progrés social i econòmic, la inclusió, l'equitat i el respecte per la diversitat".

Altres pactes de PSC i Junts

Junts per Llançà ha acordat en assemblea i per unanimitat reeditar el pacte amb el PSC pels pròxims quatre anys. Un cop feta la votació davant d’una seixantena d’afiliats i simpatitzants, està previst que les dues formacions formalitzin l’acord, que suma majoria absoluta, aquest mateix dijous Junts va guanyar les eleccions amb quatre dels 11 regidors en joc. Alternativa x Llançà en va aconseguir tres i el PSC i ERC, dos cadascun. Després de setmanes de converses i negociacions i que els diferents grups exploressin la possibilitat d’un pacte alternatiu que exclogués Junts, finalment els socialistes han donat llum verda a la reedició de l’acord. A la votació d’aquest dimecres, els afiliats i simpatitzants havien d’escollir entre un govern en minoria o tornar a pactar amb el PSC.