Els cartells contra els germans Maragall que van sortir de dins el partit i la resta de campanyes fetes per l'estructura B d'Esquerra Republicana no són comprables. Aquest és el missatge que ha volgut transmetre aquest dimarts Marta Vilalta, després que es publiqués que la B va continuar fent campanyes, com a mínim, fins a les eleccions del 12 de maig, on ERC va perdre fins a 13 diputats. Vilalta ha reiterat les disculpes a la família Maragall i al conjunt de la societat catalana, especialment malalts i familiars de persones amb alzheimer de part del seu partit, assegurant que els cartells dels quals al partit se'n senten "profundament avergonyits", no tenen res a veure amb campanyes que s'hagin pogut fer a les xarxes socials.

"Es barregen estructures paral·leles amb campanyes digitals i d'activisme que acompanyen els missatges més oficials. I això no és delicte ni punible. Aquí hi ha tothom, és una cosa habitual en les organitzacions que no té res a veure amb els cartells. Es barreja tot i no s'és prou just amb la trajectòria d'ERC", ha defensat Vilalta al programa Aquí Catalunya de Ser Catalunya, on ha explicat que aquesta mena d'accions també s'han aturat després que esclatés l'escàndol dels cartells als mitjans de comunicació. Paral·lelament, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha demanat a Marta Rovira que es disculpi també amb Junts per les accions de l'estructura B, sense tancar la porta a presentar accions legals.

"El lloc de Junqueras no passa per liderar el partit"

La crisi dels cartells i l'estructura s'emmarca també dins la lluita per la direcció d'ERC, que ara mateix encapçala Rovira, de cara al congrés del 30 de novembre. En aquest sentit, Vilalta ha enviat un missatge a Oriol Junqueras, en la línia del que ha anat fent en els últims mesos, apuntant que no hauria de ser ell qui lideri de nou el partit en aquesta nova etapa després de quatre derrotes electorals consecutives. "Segurament el lloc de l'Oriol Junqueras no passa per seguir liderant el partit, però això no ho decidiré jo sinó la militància", ha apuntat Vilalta, que anteriorment ja li havia demanat "generositat". Junqueras presentarà Militància Decidim, la candidatura amb la qual espera recuperar la presidència, aquest dissabte amb un acte a Olesa de Montserrat.

Respecte de l'actualitat política, Vilalta ha volgut treure pes als comentaris de Pedro Sánchez sobre el model de finançament i s'ha remès al que van pactar ERC i el PSC per portar Salvador Illa a la presidència de la Generalitat. "El PSOE va assumir també aquest acord", ha apuntat la secretària general adjunta dels republicans. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!