Ho neguen taxativament. "Arran de les informacions aparegudes aquest dissabte des d’Esquerra Republicana volem reiterar que en cap cas s’ha fet cap pagament per silenciar l’acció dels cartells ni l’elaboració de presumptes factures falses", afirmen els republicans a través d'un comunicat. El partit reitera que "totes les feines" que puguin encarregar per la seva tasca política es fan "pagant a proveïdors de forma transparent" i alerten que tot plegat podria tractar-se d"'un intent de xantatge" que, asseguren, esperen "poder esclarir".

A més a més, els republicans afirmen que continuen investigant l'episodi dels cartells vexatoris contra l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall i el seu germà i candidat a l'alcaldia de Barcelona per ERC, Ernest Maragall, amb el missatge 'Fora l'alzheimer de Barcelona'. Un missatge sobre el qual el partit ha reiterat "la més absoluta condemna". En aquest sentit, esperen "tenir les conclusions com més aviat millor" i afirmen que volen esclarir el cas i les circumstàncies que l'envolten "de manera exemplar".

Presumptes pagaments pel seu silenci

Aquest comunicat d'ERC respon als presumptes fets que s'han conegut aquest dissabte: la investigació de la Unitat Central d'Odi i Discriminació dels Mossos d'Esquadra, una documentació que ha destapat aquest dissabte La Vanguardia, apunta al fet que des d'Esquerra Republicana s'haurien pagat fins a 50.000 euros, fraccionats en deu factures a l'empresa de màrqueting vinculada al partit Relevance, als joves que van enganxar els cartells. Els tres joves, Gerard F., Gerard O. i Pau J., veïns d'Igualada, havien estat identificats per part dels Mossos d'Esquadra en el marc de la investigació d'ofici per presumpte delicte d'odi. Se'ls havia vist per una càmera de seguretat i després van acudir a declarar davant la policia catalana.

Segons la declaració de Pau J., Gerard F. els hauria ofert a ell i a l'altre jove uns 300 euros a cadascun per ajudar-lo a penjar els cartells, a demanda d'un "polític d'ERC", que quan va transcendir la identitat dels joves els hauria donat 3.000 euros més perquè estiguessin "tranquils i callats", apunta el citat diari. També hauria donat un telèfon mòbil d'alta gamma al jove intermediari, per comunicar-se. Gerard F. es va donar d'alta com a autònom i hauria facturat a l'empresa Relevance Marketing "per tasques que no es van fer mai" i va repartir després els diners amb la resta.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!