El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha assegurat que ERC mostrarà el suport a Jordi Sànchez en la ronda de converses amb el president del Parlament, Roger Torrent, i que anar a noves eleccions seria una irresponsabilitat. "No ens podem permetre no arribar a un acord. No serà per ERC que no hi haurà un Govern efectiu. Jordi Sànchez no és un problema per a nosaltres i tindrà el nostre suport aquesta tarda", ha assegurat.

Sabrià ha admès que Esquerra té les seves pròpies preferències però ha reclamat un esforç de generositat per posar fi al 155 i aconseguir un Govern efectiu. "Les eleccions serien una irresponsabilitat. Cal arribar a un acord i ERC farà tot el possible per aconseguir-ho", ha assegurat, tot subratllant que els noms no impediran un acord.

El portaveu republicà ha advertit que la majoria aconseguida el 21-D cal preservar-la, que s'està molt aprop d'un acord, i que el format de les negociacions, primer bilateral i després a tres, va ser el que va demanar la CUP. "Les nostres converses continuaran, la voluntat hi és tota i, per tant, parlarem", ha assegurat.

Sobre la possibilitat de demanar l'acta al conseller Toni Comín, ha explicat que no és un dels escenaris que està damunt la taula. "Necessitem respostes efectives, no efectistes, treballem perquè aquests vots ens portin a una sortida efectiva", ha assegurat.

Pel que fa la crida de Joan Tardà de bastir ponts amb els comuns i el PSC, ha assegurat que "la direcció d'ERC té claríssim que cal sumar, eixamplar, cal arribar encara a més gent, a més nombre de ciutadans", i la millor manera de sumar és ser generosos.

Sabrià ha defensat la intervenció de Joan Tardà, que "representa junquerisme en estat més pur", i ha recomanat llegir l'article sencer.