ERC de Sant Vicenç dels Horts ha demanat arribar "fins al final" en el cas del ninot d'Oriol Junqueras, després de les informacions d'aquest dimecres que asseguren que l'atac es va idear dins del partit. En un comunicat, la secció local dels republicans al municipi del Baix Llobregat ha reclamat que l'escàndol "no es tanqui en fals". "Reclamem a la direcció nacional d'ERC que arribi fins al final en la depuració de responsabilitats i en el coneixement de la veritat. Demanem que aquesta qüestió no es tanqui en fals i que la militància i l'opinió pública en conegui l'abast", han assegurat els militants, en un context marcat pels cartells contra els Maragall —un cas del qual encara no es coneixen tots els detalls.

En aquesta línia, ERC de Sant Vicenç dels Horts ha assegurat que no té res a veure ni amb el ninot ni amb la pintada que l'acompanyava: Junqueras púdrete en la cárcel. "Si fos així (que l'atac s'hagués ideat dins del partit), només ho podríem qualificar de repugnant", han assenyalat, alhora que han recordat que els fets van tenir lloc quan l'aleshores president de la formació era a presó (l'any 2019). De fet, el ninot es va penjar a prop d'on viu la família de Junqueras, un "punt de pas quotidià" per a ells per anar, per exemple, a l'escola.

"Potser així es pot entendre el dolor que vam sentir en aquell moment", han afegit, a més de remarcar que va ser un "cop molt dur". "És quelcom que ens podríem esperar dels adversaris i de persones encegades per l'odi cap al que som i representem, però mai haguéssim imaginat que això podria venir de persones del nostre propi partit en un intent de mobilitzar l'electorat", ha agregat el text. I conclou: "Afirmem rotundament que no tenim coneixement de l'autoria d'aquests fets i que no es van impulsar ni des de l'equip de campanya, ni des de la secció local d'ERC, ni des de la candidatura municipal".

Qui també s'ha manifestat sobre el ninot ha estat Tolo Moya, l'excap de comunicació d'ERC i "cap de turc" en el cas dels cartells. En un missatge a Twitter, Moya ha recordat que aquest nou atac de falsa bandera va tenir lloc el 2019 i que la seva relació amb ERC va començar el 2021, de manera que aquestes pràctiques de política bruta ja existien abans que ell hi tingués cap responsabilitat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!