L'assemblea d'ERC a Terrassa ha validat la sortida del govern municipal, deixant l'executiu de Jordi Ballart en minoria. La marxa dels dos regidors obtinguts l'any 2023 deixa el govern amb els 11 de Tot per Terrassa i els 2 de Junts, a un de la majoria absoluta. La regidora republicana Ona Martínez ha assegurat en roda de premsa que la decisió es deriva de discrepàncies amb el model de ciutat, i que s'han manifestat en les darreres setmanes en plantejaments sobre com ha de ser l'àrea de vianants del centre. Martínez ha lamentat no poder mantenir l'acord de 2023 amb Tot per Terrassa i Junts, però ha assegurat que faran oposició des del ple i des del carrer amb la voluntat de trobar acords, entre d'altres per als pressupostos de 2025.

El grup municipal va deixar en mans de l'assemblea local la decisió de romandre en el govern local o no després de les discrepàncies en diferents aspectes de ciutat, el darrer el model de l'àrea de vianants del centre. L'executiu havia decidit modificar els paràmetres que establien com havia de ser, un fet que xocava amb allò que defensava la formació republicana des de dins del govern compartit amb Tot per Terrassa i Junts.

Ona Martínez / Foto: ACN

"Durant el mandat passat vam ser capaços d'engegar projectes que donaven un tomb a la ciutat, que incorporava una visió de cap on havia d'anar, i posava les llavors que han anat germinant i que ho haurien de fer més, com l'ampliació de l'àrea de vianants, entesa com una aposta de revolució verda i de nova mobilitat per entendre la ciutat i no com una guerra entre cotxes, persones i bicicletes", ha detallat Martínez en la seva compareixença. Aquesta seria la gota que ha fet vessar el got i ha desencadenat en traslladar a l'assemblea local quin havia de ser el seu lloc a l'Ajuntament, on durant el mandat passat van governar amb Tot poder Terrassa, un pacte revalidat el maig de 2023 amb la suma de Junts. Dilluns a la nit, i amb només dos vots en contra, es validava la sortida del govern encapçalat per Ballart, per posteriorment comunicar-ho al mateix alcalde i a la líder de Junts al consistori, Meritxell Lluís.

"Fer ciutat des de l'oposició"

"No volem trencar res, volem fer ciutat des de l'oposició, i fer-ho més que mai, si això és possible", ha assegurat Martínez. La primera prova de foc serà l'aprovació dels comptes per al 2025, que la regidora republicana ja ha avançat que no tenen previst posar pals a les rodes en sentir-se partícips de l'acció del govern: "La nostra actitud serà de dialogar amb la voluntat d'arribar a acords".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!