Ernest Maragall s'ha donat de baixa a ERC per l'afer dels cartells infamants sobre l'Alzheimer, ha anunciat en una roda de premsa aquest dilluns a la seu del partit. "No puc romandre callat ni acceptar que es confongui el silenci amb una conformitat o complicitat", ha dit l'expresident del grup municipal. És per això que ha arribat a la "conclusió" que veu "necessari i oportú" deixar la militància, després de sis anys. També ha criticat que encara no s'hagin esclarit alguns aspectes sobre el cas, ni que tampoc s'hagin pres prou decisions "individuals o orgàniques".

"Des d'avui deixo de pertànyer a l'organització", ha subratllat, alhora que ha matisat que s'ha esperat fins que es prenguessin les decisions individuals i organitzatives que toquessin. Maragall ha insistit en el fet que "segueixen oberts aspectes significatius pendents d'aclariment" i ha explicat que amb la seva decisió busca prendre una "distància crítica" del partit arran de l'experiència viscuda en els darrers mesos. El que va ser el candidat d'ERC a Barcelona ha reiterat el seu rebuig a la iniciativa dels cartells, que ha descrit com "una barreja d'ignorància, inconsciència i frivolitat política", però a més, ha denunciat que aquest afer "s'ha volgut fer servir per a altres objectius en relació amb el debat intern i com a eina de descrèdit del conjunt de l'organització". 

 

 

Davant el clima generat en el si del partit i també entre els simpatitzants republicans, Maragall ha decidit desvincular-se de la formació. "Se'm fa molt difícil continuar amb una aparença de normalitat quan és evident que les circumstàncies i el clima exterior són d'incomprensió". Amb tot, Maragall ha puntualitzat que continua compromès amb el projecte d'ERC i que com a "ciutadà lliure" intentarà contribuir a "enfortir-lo i fer-lo exitós". En aquest sentit, ha anunciat que mantindrà la seva signatura al manifest que reclama la renovació dels lideratges. 

Maragall manté l'acusació contra Tolo Moya

En destapar-se que ERC estava darrere de l'acció dels cartells, Maragall va assenyalar el que llavors era el director de comunicació del partit, Tolo Moya, com a principal responsable. Aquest, que ha estat sancionat pel partit, i acomiadat com a assessor a la Diputació de Barcelona després de la filtració d'uns àudios relatius al cas, ha defensat la seva innocència i tot just aquest dilluns ha assegurat que l'han fet servir com a "cap de turc". Maragall, però, ha mantingut la seva acusació i ha assenyalat que és responsable, sigui "per acció, per omissió o per descontrol". D'altra banda, Maragall també ha criticat la direcció del partit. "Hauria desitjat més exemplaritat", ha reblat. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!