A les portes de la campanya electoral per a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig, Ernest Maragall s'ha reivindicat com el canvi a la ciutat de Barcelona en el cara a cara d'ElNacional.cat. En aquest sentit, el candidat d'ERC ha assegurat que el seu objectiu és "substituir Ada Colau" com a alcalde de la capital de Catalunya: "El que cal és un govern municipal que retorni la confiança i l'autoestima a la ciutat", ha insistit Maragall, considerant que la seva candidatura està capacitada per aconseguir aquesta fita i per fer "canvis substancials". Aquests hauran de passar primer de tot per un canvi en l'actitud de l'Ajuntament cap a la ciutadania, deixant enrere els favoritismes que considera que hi ha hagut en l'últim mandat: "Hem de comptar amb el conjunt de la ciutadania, amb tots els actors". Per Maragall, també és fonamental que els veïns de Barcelona sàpiguen que disposen d'una institució propera i que tinguin la certesa que l'Ajuntament escolta les seves preocupacions. 

🗓️ Calendari de les eleccions municipals 2023 a Catalunya, tota la llista

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

🔴 Cara a cara d'Ernest Maragall amb 'ElNacional.cat', DIRECTE | Eleccions Municipals 2023

En aquest col·loqui que ha estat introduït pel director i editor d'ElNacional.cat, José Antich, i l'ha moderat i presentat el director audiovisual del grup, Jofre Llombart, Maragall s'ha referit també a les eleccions de fa ara quatre anys, que ell va guanyar, tot i que el que ha definit com a "pacte de la vergonya" va permetre un segon mandat per a Ada Colau. En aquest sentit, però, ha demanat girar full, "mirar endavant i donar resposta a les preguntes que ara té la ciutadania". Durant aquests últims quatre anys, ERC ha donat suport a algunes de les mesures més importants de la coalició entre els comuns i el PSC, però Maragall ha descartat que el seu partit hagi estat còmplice del govern de Colau: "El que hem fet és no quedar-nos enganxats en la revenja. En què hauria ajudat a la ciutat que ens haguéssim instal·lat en l'oposició?", s'ha preguntat el candidat d'ERC.

 

La proposta de Maragall per als pisos turístics: regulació 

El turisme serà un dels temes de debat d'aquesta campanya electoral, amb el focus posat de nou damunt els pisos turístics després que l'alcaldessa anunciés ahir que si es manté a l'alcaldia limitarà encara més els pisos turístics:  "Ho farà després de vuit anys? Aquí hi ha una responsabilitat i la senyora Colau sempre està centrifugant responsabilitats. La responsabilitat és de l'Ajuntament, que no ha utilitzat els recursos", ha criticat Maragall. El candidat d'ERC també s'ha fixat en el període en què el seu rival electoral, Xavier Trias, va ser alcalde de Barcelona, assegurant que aquesta problemàtica es va descontrolar durant el seu mandat, amb un "salt exponencial". 

 

Davant d'aquesta problemàtica, la proposta d'Ernest Maragall per als pisos turístics es basa en la regulació, "escoltant el sector i amb seguretat jurídica". Això no es limita només als pisos, sinó també a tot el que envolta el turisme: "La taxa turística ha de ser clau per governar bé. Hem de parlar amb bona part de l'Eixample, de la Sagrada Família. Els hotelers ho demanen: fem-ho bé, regulem".