Durant les últimes setmanes el color groc ha estat perseguit als ajuntaments, a les fonts i a una gran quantitat de llocs més. Es perseguirà però també dins els col·legis electorals a les properes eleccions? 

Segons l'article 93 de la LOREG, ni als locals electorals ni als voltants no hi pot haver cap mena de propaganda electoral. Només els interventors i apoderats poden portar logotips o sigles dels partits polítics, tot i que no poden mostrar frases o eslògans relatius al partit que representen.

L'òrgan que decideix què és pot portar i què no en una jornada electoral —sia per part d'interventors, apoderats i membres de les meses, sia per part dels electors— és la Junta Electoral Central, la qual va decidir el 14 de desembre passat que els membres de les meses no podran portar llaços grocs en suport dels presos polítics. Encara, però, no ha dit res sobre la possibilitat que els electors puguin portar-ne dins els col·legis o als voltants.

En cas que la Junta Electoral considerés els llaços grocs com a propaganda electoral, serien els interventors, apoderats i membres de les meses els que haurien d'avisar les persones que els portessin de treure-se'l per entrar al col·legi. De moment, la Junta Electoral no s'ha pronunciat sobre aquest fet.

Tot i això, diumenge passat a Perpinyà alguns votants ja van tenir problemes per exercir el dret a vot amb el llaç. El cònsol espanyol a la ciutat va fer constar com a incidència la presència dels distintius a l'hora de votar, al·legant una suposada decisió de la Junta Electoral que els considerava propaganda electoral. Realment, però, aquesta decisió no s'ha produït, i no hi ha hagut més problemes a l'hora de votar amb els llaços grocs.