Un grup de manifestants de la PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca) del barri madrileny de Vallecas, han interromput un acte en el qual participaven les ministres d'Habitatge, Isabel Rodríguez, i Ciència, Diana Morant. La PAH ha organitzat un escarni a la Residència d'Estudiants de Madrid, on assistien per signar un protocol per a la promoció d'habitatge de lloguer assequible per a col·lectius associats a la vida universitària. Una desena de membres de la plataforma ha interromput a la sala on es produïa la signatura amb crits de "la llei d'habitatge és una merda" i "avui signeu, demà desnoneu". Finalment, els efectius de seguretat els han expulsat de la sala. “Fem escarni al govern en la Residència d'Estudiants per espatllar-los la foto i explicar-los el dia a dia dels nostres barris: desnonaments i pujades asfixiants d'hipoteques i lloguer. El divendres CaixaBank vol fer fora a Pili, amb sentència de violència de gènere i les seves filles”, han explicat després en xarxes socials.

En la mateixa publicació a les xarxes han criticat "són aquí per a omplir-se la boca amb mesures que només agreugen el problema. Ara destinaran 200 milions a bons de lloguer per a joves. No només són engrunes. A més, les ajudes directes no baixaran els preus. Només serveixen per a enriquir les butxaques dels rendistes". La plataforma adverteix: "Encara que no ens deixin intervenir i no vulguin sentir-nos, nosaltres anirem a cada acte que muntin". "No els deixarem omplir la boca ni fer-se la foto a la nostra casa. No tolerem ni un desnonament més", insisteixen.

En un altre missatge a través de X, la PAH de Vallekas aclareix que l'escarni anava dirigit tant a la ministra d'Habitatge com a la titular de Ciència i Universitats "que volien avui fer-se la foto parlant de mesures que no solucionen el problema i que continuen protegint els rendistes".

La defensa de la ministra 

Per la seva banda, la ministra Isabel Rodríguez ha parlat de la situació un cop ha abandonat el recinte. "Una llei és l'expressió de la voluntat popular, les lleis són la garantia més gran que tenim la ciutadania en democràcia". La ministra ha afirmat que "reivindico la democràcia, el valor del Parlament i la força de la sobirania popular. Aquesta llei, que per descomptat no ha de ser a gust de tots, és la llei que va sortir del parlament i és la que ens permet poder edificar en sòls dotacions residencies per a joves". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!